Teatro grupė „Teatronas” keičia pavadinimą ir kviečia į premjerą | Kas vyksta Kaune

Teatro grupė „Teatronas” keičia pavadinimą ir kviečia į premjerą

Meidos Žultauskaitės nuotr.

Balandžio 1 dieną septintą gimtadienį atšventusi teatro grupė Teatronas” keičia pavadinimą  ir nuo šiol prisistato Trouble on Stage” vardu. Nauja forma padiktavo ir naują turinį – balandžio 21 dieną Kaune bus pristatytas spektaklis „Medaus skonis”, kurio kūrybinę grupę sudaro tarptautinė komanda.

Režisuoti spektaklio į Lietuvą pakviestas Toms Treinis, šiuo metu studijuojantis teatro režisūrą Latvijos kultūros akademijoje ir jau ne viename konkurse pripažintas perspektyviausiu jaunuoju Latvijos teatro režisieriumi.

„Medaus skonis"

T.Treinio atvykimas – tai savotiški mainai tarp “Trouble on Stage” ir Latvijos kultūros akademijos. Prieš metus režisierius Gildas Aleksa Rygoje statė Janio Rainio “Aukso žirgą”, kuriame vaidino būtent T.Treinio aktorių-režisierių kurso studentai, vadovaujami Maros Kimelės. Šįmet atėjo latvių eilė atsiųsti savo menininką. Prie spektaklio pastatymo prisideda ir Liepojos dramos teatre dirbanti lietuvių kilmės latvių dramaturgė Rasa Bugavičute, puikiai kalbanti abejomis kaimyninių šalių kalbomis.

Pirmą kartą su britų dramaturgės Shelagh’os Delaney pjese „Medaus skonis” lietuvių publika susidūrė 1977-aisiais, kai profesionalioje teatro scenoje debiutavo Eimuntas Nekrošius. Tuo metu pjesė turėjo suskambėti gana radikaliai. Deja, negalima vienareikšmiškai teigti, jog ir nepriklausomoje Lietuvoje toks turinys nieko nešokiruotų. Moksleivė Džo drauge su savo mama, girtaujančia pusiau paleistuve Helen, atsikrausto gyventi į bendrabutį kiauru stogu. Neilgai trukus, ji palieka dukterį vieną, pati išvykdama gyventi su savo naujuoju vyru. Tuo tarpu Džo pastoja nuo juodaodžio jūrininko, kuris nežada grįžti pas savo vaiką, o į pagalbą merginai ateina jos homoseksualus draugas, pasiryžęs gyventi su ja ir padėti auginti naujagimį.

Spektaklio režisierius teigia, jog jam bus įdomu stebėti, kaip Kauno publika reaguos į temas, susijusias su iki šiol diskriminuojamomis žmonių grupėmis, tačiau pats spektaklyje labiau linksta akcentuoti žmonių santykius bendresne prasme. Kaip keičiasi žmogus, kai vieną dieną dar yra paauglys, o kitą jam jau tenka apsiimti visas suaugusiųjų pareigas, kodėl tėvai ir vaikai kartais junta vieni kitiems neapykantą, su kokiomis sąlygomis tenka susitaikyti siekiant paprasčiausio ramaus gyvenimo – apie tai svarsto spektaklio kūrybinė grupė.

Spektaklio premjera – balandžio 21, 23 ir 30 dienomis 19 valandą „Trouble on Stage” salėje (Savanorių pr. 225, Kaunas). Bilietus platina bilietų pasaulis. Pastatymą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA