Lietuvos atlikėjai motinos dieną šves „Take 6“ koncerte | Kas vyksta Kaune

Lietuvos atlikėjai motinos dieną šves „Take 6“ koncerte

Organizatorių nuotr.

Šiais metais gegužės 1-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje savo pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai – grupė „Take 6“.

[galerija kiek=””]

Šios legendinės grupės pasirodymo su nekantrumu laukia ir Lietuvos atlikėjai.

Motinos dieną iš Klaipėdos į grupės „Take  6“ koncertą Kaune skubės dainininkai Vilius ir Violeta Tarasovai. Tik „Kaunas Jazz“ festivalio organizatoriams paskleidus žinią, kad „Take 6“ atvyksta į Lietuvą, Vilius tvirtina, iškart pasirūpinęs bilietais. Iki šiol vienintelį kartą grupė „Take 6“ lankėsi 2002-aisiais – festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu koncertavo Vilniaus Kongresų rūmuose. Tą kartą atlikėjas Vilius Tarasovas teigia pirmą kartą gyvai išgirdęs savo muzikos dievaičius ir apsilankęs koncerto užkulisiuose.

„Kai pirmą kartą grupė „Take 6“ lankėsi Lietuvoje, teko garbė apsilankyti koncerto užkulisiuose, pabendrauti akis į akį ir gauti autografą. Kas juokingiausia, su bavarais nusižiūrėjom jų mikrofonus ir po koncerto kitą dieną važiavome pirkti tokių pat“, – su šypsena prisiminimais dalijosi buvęs grupės „Bavarija“ narys Vilius Tarasovas. Džiazo, ritmenbliuzo gerbėjas Vilius pasidžiaugė, kad galės dar kartą išgirsti tikrų profesionalų balsus, su kurių muzika jis užaugo.

Dainininkė ir vokalo mokytoja Rūta Ščiogolevaitė teigia, kad šiais metais per Motinos dieną galiausiai išsipildys jos ilgai puoselėta svajonė – gyvai išgirsti grupę „Take 6“.

„Tai yra legendinė grupė, kurianti nuostabią muziką, visiškai atitinkančią mano muzikinį skonį. Jie yra profesionalai, esu perklausius visus jų albumus ir labai džiaugiuosi, kad galėsiu išgirsti ir naujojo albumo „Believe“  repertuarą, prie kurio gimimo prisidėjo legendinis dainininkas Stevie Wonderis ir vienas populiariausių JAV kompozitorių Diane Warren“, – teigė R. Ščiogolevaitė.

Džiazo mokyklos meno vadovas, kompozitorius Artūras Novikas taip pat teigia nepraleisiantis šių talentų koncerto ir drauge su į Žalgirio areną žada atsivežti būrį džiazo mokyklos mokinį, kuriems grupės „Take 6“ pasirodymas bus ne tik ausiai mielas koncertas, bet ir aukščiausio profesionalumo pademonstravimas.

„Tai yra viena geriausių vokalo grupių pasaulyje. Tai ką jie daro scenoje yra fantastiška. Aš netgi žinau žmonių Lietuvoje, kurie išgirdę, kad „Take 6“ koncertuoja kokioje kaimyninėje šalyje, važiuoja ten. Jie to verti, todėl į jų koncertą su savimi atsivešiu ir džiazo mokyklos mokinius. Jiems tai yra išskirtinė galimybė išgirsti kokį fantastišką dalyką gali sukurti žmogaus  klausa ir balsas“, –  tikino A. Novikas.

Vienas žymiausių pasaulyje dainininkų kolektyvų į Lietuvą atvyksta su nauja programa – pristatydami naująjį ir ilgai puoselėtą savo albumą – „Believe“, kuriame gerbėjų laukia daug muzikinių staigmenų. Kol kas žinoma, kad kūrinį You Know You’re In Love kartu su grupe įrašė legendinis dainininkas Stevie Wonderis, o dainą 5 Minutes With God grupei sukūrė viena populiariausių JAV kompozitorių Diane Warren.

Balandžio 1 d. pradėję koncertinį turą po pasaulį, kuriame gerbėjai gali išgirsti naujausio albumo „Believe“ kūrinius, grupė „Take 6“ į Lietuvą atvyks po koncerto garsiame Milano „Blue note“ muzikiniame klube. Lietuva yra vienintelė Pabaltijo šalis, kurioje „Take 6“ – pasaulinio vokalo fenomenas – koncertuos šiame koncertiniame ture.

„Take 6“ vaizdo klipas „One“ – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA