Gyvybę senoliui išgelbėjusi kaunietė: visi tik stovėjo ir žiūrėjo | Kas vyksta Kaune

Gyvybę senoliui išgelbėjusi kaunietė: visi tik stovėjo ir žiūrėjo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją ketvirtadienį kreipėsi susirūpinusi kaunietė Dovilė Dereškevičiūtė. Mergina norėjo sužinoti ar šiandien ryte jai pavyko padėti gelbstint gyvybę.

Apie 9 val. PC „Akropolis” ji pastebėjo blogai besijaučiantį senolį, įtarta, kad jam sustojo širdis. Nedvejodama, mergina puolė skambinti Greitosios medicinos pagalbos stoties medikams, iškvietė prekybos centro apsaugos darbuotojus. Jie ėmėsi prilaikyti susmukusio senolio galvą, o mergina išbėgo pasitikti Greitosios.

Po 2 min. nuo iškvietimo, įvykio vietoje pasirodė medikai ir senolį išgabeno į gydymo įstaigą.

„Žodžiais neapsakoma kaip dabar jaučiuosi, viduje taip gera žinoti, kad kažkam galbūt išgelbėjau gyvybę, nelikau abejinga. Tad, įdomu,  ar jis liko gyvas?”, – emocingai teiravosi mergina. Kaunietė tikino dėl šoko nespėjusi pasiteirauti medikų apie senolio būklę, tad kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune”.

Kaip patikino VšĮ Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties atstovai, 78 m. senolis liko gyvas. Ryte prekybos centre jis buvo nualpęs, atvykus medikams skubiai atgaivintas ir šiuo metu jaučiasi gerai.

Vyras dėkoja jam padėjusiems žmonėms, džiaugiasi, kad jie neliko abejingi.

Mergina nesididžiuoja, kad jos greitos reakcijos dėka, senoliui buvo suteikta itin skubi pagalba, ji išreiškia nusistebėjimą praeivių abejingumu.

„Kad mūsų Lietuva tokia beširdė labai stebiuosi, kodėl niekas neskubėjo padėti? Visi tik stovėjo ir žiūrėjo, o jei žmogus miršta? Likau apstulbusi”, – sakė mergina.

Primename, kad pastebėjus sunegalavusį žmogų būtina kuo skubiau kviesti greitąją pagalbą numeriu 033.

Jei kartu reikalinga policijos ir gaisrinės pagalba, geriausia skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Jei savo nuomone iš įvykių Kaune norite pasidalinti ir jūs, informaciją siųskite naudodamiesi funkcija „Pranešk naujieną”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA