10 idėjų, kaip greičiau į namus prisikviesti pavasarį | Kas vyksta Kaune

10 idėjų, kaip greičiau į namus prisikviesti pavasarį

Organizatorių nuotr.

Naujos spalvos, gaivūs kvapai, netikėti deriniai, mielos smulkmenos ir pūkuotas švelnumas – tokias malonias permainas namuose šį pavasarį rekomenduoja Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ parduotuvių atstovės.

Pavasaris žydi virtuvėje. „Virtuvė, kurioje praleidžiame pakankamai daug laiko taip pat gali virsti nuotaikinga ir pavasariška vieta. Nauji prieskonių vazonėliai ant palangės, keli nauji, praktiški, augalų formas atkartojantys maisto gaminimo įrankiai – ir virtuvė pražįsta gėlėmis, grįžta įkvėpimas gaminti“, – tikina „Im Deco“ parduotuvių tinklo vadovė Kristina Aleknienė.

Apsisiausti švelnumu. Pavasario vakarą leidžiant kieme, balkone ir namuose prie atidarytų langų nepamainomas draugas – švelnus, minkštos faktūros medvilninis apklotas. Jis gali ne tik šildyti, bet ir tapti interjero puošmena. Pasak K. Aleknienės, naujoje kolekcijoje vyrauja gaivios ir pastelinės apklotų spalvos.

Susitvarkykime! „Pavasarį mus aplanko poreikis įvesti tvarką netvarkoje: susitvarkyti drabužinę, asmeninių daiktų, papuošalų stalčius. Tai padarę jaučiame malonų atsinaujinimo jausmą. Naujoje kolekcijoje gausu ilgam tvarką užtikrinančių sprendimų: dėžučių kosmetikai ar smulkiems daiktams, stalčiukų, dedamų į komodos – spintos stalčių“, – sako pašnekovė.

Tarp rožinės ir mėlynos. „Im Deco“ atstovės teigimu, šį sezoną į interjerą įsiveržia naujos spalvos – nuo jūros, dangaus, ryto aušros iki pilkšvų vakaro sutemų, nuo šiltos rožinio kvarco iki ramios mėlynos. Šias spalvas lengva derinti tiek kontrasto principu, tiek atspalviais.

Nuotaiką kuria aksesuarai

Mielos smulkios detalės. „Pavasarį daugeliui kyla noras atnaujinti interjerą. Siūlome namus atnaujinti ryškių spalvų ir įdomių formų aksesuarais ir detalėmis, interjerui suteikiančių jausmingumo ir individualumo. Tai gali būti originalaus dizaino vaza, maža dėžutė mieloms smulkmenoms, naujas veidrodis, nuotraukos rėmelis, nauji indai“, – tikina „Alan Deko“ atstovė Jolanta Levinaitė.

Nauji deriniai. Pasak pašnekovės, šį pavasarį nereikia bijoti eksperimentuoti ir interjere derinti skirtingus stilius, spalvas. „Prie interjere vyraujančių natūralių gamtos spalvų siūlome ryškias detales, pvz., ryškiaspalves ir stilingas vazas, suteikiančias namams gyvumo, o prie drąsaus ir ryškaus interjero – neutralių spalvų pledus, pagalvėles, šviestuvus. Interjerą pakeičia ir įvairių faktūrų ir spalvų kilimai“, – pastebi J. Levinaitė.

Visi į lauką! Kad pavasariškai jauki nuotaika vyrautų ne tik namuose, bet ir už namų sienų, pašnekovė pataria pasirūpinti dailiais lauko baldais – staliuku su kėdėmis ar supamuoju krėslu – ir spalvingomis vejų, gėlynų dekoracijomis.

alan deco

Gaivus ir saldus pavasaris

Citrusai ir gėlės. Bendrovės „Kristiana“, Lietuvoje atstovaujančios prekių ženklui „Durance“, generalinė direktorė Virginija Godelaitienė teigia, kad pavasarį greičiau pajusti namuose padės gaivūs namų kvapai. Tai – rožinio greipfruto, jūros gaivos, verbenos, baltosios arbatos, pavasarinių žibuoklių, vyšnių žiedų, ramunių, aguonų, alyvų aromatai. Šių rūšių namų kvapų galima įsigyti neseniai Kauno „Akropolyje“ duris atvėrusiame „Durance“ butike.

durnace

Lietingiems vakarams – kvapni žvakė. „Neretai lietingais ir vėsiais pavasario vakarais tesinori susisupti į antklodę ir mėgautis karštu puodeliu arbatos. Tokį vakarą jaukumą namuose gali sukurti Provanso aromatais kvepianti žvakė. Šilumos įspūdį sustiprins medvilnės ar verstos odos žvakių aromatai“, – sako V. Godelaitienė.

Vaisiais kvepianti spinta. Pasak V. Godelaitienės, pavasarišką nuotaiką padės sukurti ir cukriniais vaisiais ar aguonomis kvepiantys drabužiai, spinta. Šių kvapų šaltiniu gali tapti kvapnūs vokeliai, skirti kvėpinti namams, spintoms ar lagaminams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA