„Kino pavasaris“ Kaune skelbia papildomus žiūrimiausių filmų seansus | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ Kaune skelbia papildomus žiūrimiausių filmų seansus

Liko trys, itin aktyvios 21-ojo „Kino pavasario“ dienos. Tačiau nespėjusiems pamatyti norimų filmų seansų, nusiminti neverta. Festivalis Kaune skelbia papildomą savaitę. Balandžio 15–21 d. bus rodomi daugiausiai žiūrovų dėmesio susilaukę filmai.

[galerija kiek=”4″]

Vienu iš lankomiausių festivalio filmų tapo tragiška meilės istoriją Briuselio imigrantų rajone Molenbeke pasakojanti drama „Juoda“ („Black“). Programoje „Metų atradimai“ rodomame filme skleidžiasi šiuolaikinė Romeo ir Džiuljetos istorija.. Už jaunos merginos Mavelos, įsimylėjusios priešininkų gaujos narį, vaidmenį aktorė Martha Canga Antonio Talino kino festivalyje „Juodosios naktys“ pelnė geriausios aktorės apdovanojimą, o šių metų Berlyno kino festivalyje dalyvavo kaip viena iš „European Shooting Star“ aktorių.

Filmo „Juoda“ anonsas.

„Ši istorija nėra tik apie brolių konfliktą – ji ir apie senąsias ūkininkystės tradicijas, senojo ir modernaus pasaulio susidūrimą, apie Islandijos visuomenę. Filmo istorija paprasta, tačiau joje gausu metaforų. Būtent tokios paprastos istorijos, kuriose koncentruojamasi į personažų plėtotę, atskleidžiančią platesnius naratyvus, mane labiausiai ir domina“, – pasakojo vaidybinio filmo „Avinai“ režisierius Grímuras Hákonarsonas, viešėdamas „Kino pavasaryje“. Kanuose apdovanotą ir kituose užsienio kino festivaliuose sėkmingai pasirodžiusią juosta taip pat atsirado papildomos savaitės filmų programoje.

Režisieriaus Kent Jones dokumentinis filmas „Hitchcockas/ Truffaut“ (angl. „Hitchcock/Truffaut“) sukurtas pagal tokiu pačiu pavadinimu prieš penkiasdešimt metų išleistos knygos siužetą. Pati knyga – tai tikra 1962 metais įvykusio prancūzų režisieriaus Franco Truffaut bei Alfredo Hitchcocko Holivudo kalnuose slaptai įvykusios diskusijos apie naujoves kine refleksija. Šiame bendrame prancūzų ir amerikiečių darbe pristatoma ne tik autoritetinga Truffauto ir Hitchcocko režisūrinė karjera, bet ir šių kolegų bičiuliškas vienas kito supratingumas.

Itin jautrus draminis trileris „Karas“ (angl. „A war“) gyvenimo Afganistane 2001-2013 m. subtilybes. Emociškai spalvingas ir įdomus scenarijus, kuriame tolygiai atvaizduojami du gyvenimai. Vienas – Talibano puolamas Afganistanas, kur gyvenimo kokybės matuoti neįmanoma, nes ją sunku atrasti kuomet karas užgožia viską, net šeimos santykius. Kitas – Europos Vakarų visuomenės valstybė Danija, kur verda normalus gyvenimas, su savo civilizuotomis vartotojiškomis problemomis. Kino juosta, kurioje daugumą kario vaidmenį atliekančių vyrų realiai tarnavo Afganistane atskleidžia, kad ne tik laisvės, bet ir karo protokolo peržengimas turi sudėtingų padarinių.

Filmo Karas” anonsas.

Taip pat papildomoje programoje žiūrovų laukia, šypseną išspaudžianti drama apie mirtį „Trumanas“ („Truman“), turkų „Jaunųjų savižudžių“ versija laikomos „Mustangės“ („Mustang“), garsaus danų režisieriaus Thomaso Vinterbergo emocingoji „Komuna“ („The Commune“), ribas tarp vaidybinio ir dokumentinio filmo trinanti „Frankofonija“ („Frankofonia“), šmaikščioji graikų juosta „Ševaljė“ („Chevalier“), pagal tikrus įvykius sukurta „Dama furgone“ („The Lady in the Van“), į alternatyvią tikrovę nukelenčios „Didybės kapinės“ („Cemetery of Splendor“), prancūziška meilės istoriją pasakojanti juosta „Vienas plius viena“ („Un plus une“), Berlyno kino festivalyje triumfavęs „Klubas“ („The Club“) bei 2015 m. lankomiausia Danijos komedija „Vyrai ir viščiukai“ („Men & Chicken“).

Papildomus seansus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA