Gegužę Kaunas taps muzikos širdimi – vyks „Gatvės muzikos diena“ | Kas vyksta Kaune

Gegužę Kaunas taps muzikos širdimi – vyks „Gatvės muzikos diena“

Kas vyksta Kaune nuotr.

Gegužės 21 dieną Kaunas skambės – dešimtys mėgėjų ir jau pripažintų atlikėjų pabirs po Kauno centrą ir senamiestį. Nuo tautinių šokių iki alternatyvios muzikos, nepakartojama Jurgio Didžiulio vedama improvizacija „Drum2gether“.

Per devynerius metus ši vienintelė tokio pobūdžio laisvos muzikos ir kūrybos šventė, „Gatvės muzikos diena“ (GMD), tapo neatsiejama visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo dalimi. Visuose miestuose šventė vyks tą pačia dieną, o Kaunas ją pasitiks jau aštuntą kartą.

Investuos ir toliau

GMD – vienintelis renginys mieste, kurį stipriai lemia ir visuomenės iniciatyva – dalyviu gali tapti bet kuris kaunietis ar miesto svečias nepriklausomai nuo jo amžiaus, lyties, tautybės ar išsilavinimo. Šventėje gali dalyvauti tiek profesionalūs, tiek mėgėjiški įvairios instrumentinės/vokalinės muzikos bei šokio atlikėjai ir grupės.

Šiais metais šventę miestiečiams ir jo svečiams dovanoja vienas didžiausių darbdavių Kauno mieste – „Intermedix Lietuva“. Pasak bendrovės direktoriaus Luko Jankausko, tai tikrai ne paskutinė investicija į miestą.

„Kultūra – neatsiejama ne tik žmogaus, bet ir miesto gyvenimo dalis. Įsikūrę Kaune tikrai neprašovėme – miestas visiškai pateisina mūsų viltis, siūlydamas aukštos kompetencijos darbuotojus. Dabar savotiškai norime miestui sugrąžinti skolą – padovanoti šį kultūrinį renginį. Tikimės, kad viename iš muzikos punktų kiekvienas kaunietis ras tai, kas jam labiausiai patinka“, − sako L. Jankauskas.

Šiais metais GMD organizacinį darbą vykdo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai. Pasak vienos iš GMD koordinatorių Lauros Bleizgytės, šiais metais sukurtas žaismingas ir dviprasmiškas šūkis: „Kaunas – Lietuvos muzikinis centras“.

verslininkas

„Juo siekiame pritraukti atlikėjus atvykti iš kitų miestų ar miestelių, ypač tų, kuriuose nevyksta GMD, ir surengti savo pasirodymus. Su komanda tikimės, kad šis šūkis prigis ir ateinančiais metais dalyvaujančių muzikos mylėtojų tik daugės, ypač todėl, kad Kaunas yra įsikūręs geografiškai patogioje vietoje Lietuvoje“, − sako l. Bleizgytė.

Šiais metais atlikėjai pabirs nuo Laisvės alėjoje esančio fontano ir Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelio iki Muitinės gatvės Senamiestyje.

Masinė mušamųjų improvizacija – su J. Didžiuliu

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet vienas pagrindinių GMD renginių – „Drum2together“ pasirodymas, kurį ves Jurgis Didžiulis. Nors jis ir vadinamas mušamųjų akcija, vedėjui būgnų nereikės – jis savo priemonėmis kurs ritmą ir įtrauks publiką ritmo kūrimui. Masinė netradicinių mušamųjų instrumentų improvizacija šiemet vyks „Intermedix“ scenos punkte, įsikūrusiame priešais miesto savivaldybę, šalia restorano „Miesto sodas“.

Jos dalyviu galės tapti bet kuris šventės dalyvis – tereikės atsinešti būgną, buteliuką, skardinę ar indą, pripildytą kruopų, akmenukų ar kitų indo viduje barškančių dalykėlių, kurie sukeltų triukšmą. Šiam tikslui taip pat kuo puikiausiai tiks kibiras, metalofonas ar didelė plastikinė vandens statinė, kuri skleistų perkusijos atgarsius.

Neturintiems jokio instrumento GMD Kaune savanoriai padės jį pasigaminti vietoje arba padovanos.

Visus norinčius prisijungti prie šventės, kviečiame registruotis čia.

Daugiau informacijos apie atlikėjus ir GMD programą galima rasti organizatorių puslapyje ir „Facebook“ paskyroje.

PROGRAMA (gali keistis)

Kas: „Gatvės muzikos diena“ Kaune

Kada: Gegužės 21 d. 12-20 val.

  • „Muzikos karalystė“ 12-16 val.
  • „Drum2gether“ 19-20 val. „Intermedix“ scenos punkte su Jurgiu Didžiuliu
  • Uždaromasis koncertas 20 val. „Intermedix“ scenos punkte

Kur:

  • Daukanto g. iki M. K. Čiurlionio muziejaus (įtraukiant Vienybės aikštę prie Vytauto Didžiojo Karo Muziejaus)
  • Laisvės alėja nuo Daukanto g. iki Vilniaus g. požeminės perėjos įtraukiant ir ją
  • Muitinės g. (Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Liepų kiemelis).
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA