Atakuojamos svarbiausių Lietuvos insitucijų interneto svetainės | Kas vyksta Kaune

Atakuojamos svarbiausių Lietuvos insitucijų interneto svetainės

BNS 2016/04/13 23:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl trečiadienį vykdytų kibernetinių atakų buvo sutrikusios kai kurios Registrų centro paslaugos – registruoti vartotojai apie pusvalandį negalėjo prisijungti prie duomenų bazių.

„Įtariame atakas. Bet Registrų centras nuolat susiduria su kompiuterinių virusų atakomis, dirbdami normaliu režimu mes per valandą suvaldome apie 40 tūkstančių incidentų“, – BNS sakė Registrų centro atstovas spaudai Andrius Petraitis.

Anot jo, dėl atakų registruoti vartotojai negalėjo prisijungti nuo 9 val. iki 9 val. 30 minučių. Centro informacinių technologijų specialistai įtaria, kad vykdytos vadinamos DDoS atakos, kai siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų siekiant sutrikdyti interneto puslapio veikimą.

Registrų centras turi Informacinės saugos operacijų centrą, dirbantį visą parą – anot A.Petraičio, įstaiga svarsto stiprinti saugumą.

„Be abejo, didinsime dar labiau tą saugumą, tikrai jį užtikriname ir iki šiol, bet jį didinsime“, – patikino atstovas.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas Rimtautas Černiauskas Seime žurnalistams trečiadienį patvirtino, jog šiomis dienomis programišių atakas patyrė keturios valstybės institucijos: Seimas, Prezidentūra, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijos. Pasak jo, suvaldyti situaciją dėl atakų prieš tinklalapius institucijoms sekėsi skirtingai.

„Situacija šiandien yra valdoma tiek, kiek ją galima valdyti, o tas kiek galima valdyti atrodo lyg ir pakankamai šiandien“, – tvirtino Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA