Sukurta skaičiuoklė, kuri apskaičiuos dujų įvedimo mokestį | Kas vyksta Kaune

Sukurta skaičiuoklė, kuri apskaičiuos dujų įvedimo mokestį

Archyvo nuotr.

Nuo šiol planuojantiems įsivesti dujas sužinoti preliminarų dujų įvedimo mokestį bus galima paprasčiau ir greičiau. Dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) sukūrė preliminarios prijungimo prie dujų skirstymo tinklo kainos skaičiuoklę, kuri pasiekiama šia nuoroda.

Dujų įvedimo mokesčio skaičiuoklės puslapyje reikės pasirinkti, kam planuojama naudoti dujas: patalpų šildymui ir viryklei ar tik viryklei. Abiem atvejais reikės nurodyti atstumą nuo ESO dujotiekio iki sklypo ribos. Kur ir kokiu atstumu nuo kliento namų yra nutiestas dujotiekis, galima sužinoti  Registrų centro tinklalapyje.

„Siekiame, kad dujų įvedimo procesas būsimiems mūsų klientams būtų kuo paprastesnis ir greitesnis. Nuo pirmo kontakto su klientu iki dujų paleidimo į kliento būsto sistemą siekiame, kad klientas kuo mažiau laiko praleistų dokumentų tvarkymui ir visus reikalus galėtų išspręsti paprasčiau. Todėl gegužės mėnesį planuojame pasiūlyti galimybę savitarnos portale ne tik pateikti prašymą dėl dujų įvedimo, bet ir gauti prijungimo sąlygas, prijungimo sutartį. Klientai portale galės patvirtinti prijungimo sutartį, stebėti prijungimo procesą“, – teigė ESO Paslaugų tarnybos direktorė Dalia Andrulionienė.

Pasak jos, norintys būsimą žiemą šildytis dujomis, prašymą įvesti dujas turėtų pateikti pavasarį, nes žiemą ne visada galima vykdyti žemės kasimo ir dujotiekio įrengimo darbus.

„Paprasčiausiai ir greičiausiai įvesti dujas galėsime, jei dujotiekis yra netoli sklypo. Mūsų darbuotojai pasirūpins dujotiekio tiesimo darbais iki sklypo ribos, tačiau svarbu, kad klientas laiku įsirengtų dujų sistemą savo sklype ar name ir pateiktų mums reikiamus dokumentus“, – sakė ESO Paslaugų tarnybos direktorė.

Preliminari dujų įvedimo kaina apskaičiuojama pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) patvirtintus prijungimo įkainius. Dujų įvedimo darbai paprastai trunka nuo 4 iki 9 mėnesių. Dujų įvedimo procesą nuo prašymo įvesti dujas iki jų paleidimo į gyventojo būsto sistemą sudaro keli etapai.

Prieš pateikiant prašymą įvesti dujas pirmiausiai reikėtų pasirūpinti reikiamais dokumentais: turėti žemės sklypo planą, Registrų centro pažymą apie nuosavybės teisę į registruotą žemės sklypą, registruotus statinius arba, jei jų dar nėra, statybos leidimą.

Vidutinis atstumas, prijungiant privatų klientą prie dujų tinklo, yra apie 18 metrų. Tokiu atveju dujų įvedimas kainuoja apie 500 eurų.  Kuo daugiau kvartalo gyventojų jungiasi prie dujų tinklo, tuo mažiau kainuoja įvedimo darbai. Be to, procedūros vyksta greičiau, tad sutaupoma ne tik pinigų, bet ir laiko.

Daugiau sužinoti apie dujų įvedimo procesą, užduoti klausimus ir pateikti elektroninį prašymą įsivesti dujas galima interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA