„Gitarų vakare” įvertinti talentingiausi atlikėjai | Kas vyksta Kaune

„Gitarų vakare” įvertinti talentingiausi atlikėjai

Lino Žemgulio nuotr.

Penktadienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatrą sugužėjo gyvos muzikos gurmanai. Juos subūrė Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakulteto studentų atstovybės STATIUS organizuojamas renginys „Gitarų vakaras‘16“.

[galerija kiek=”12″]

Tradicinis fakultetinės studentų atstovybės renginys sulaukė pilnametystės – rengiamas aštuonioliktus metus iš eilės. Renginio tikslas – suteikti platformą pasirodyti jauniems atlikėjams, kurie dar tik ieško savo žvaigždės muzikos padangėje bei galimybę būti pastebėtiems ir įvertintiems kompetentingos komisijos ir žiūrovų.

Renginio metu koncertavo savitą stilių turintys jaunieji atlikėjai, kurie atvyko ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų, pajūrio. Prieš renginį buvo vykdoma atlikėjų atranka, sulaukta daug jaunųjų kūrėjų, norinčių žengti į didžiąją sceną, paraiškų. Šiais metais buvo ypač gausu grupių, taip pat ir muzikantų, gebančių ne tik dainuoti bet ir groti vienu ar keliais instrumentais.

„Gitarų vakaro‘16“ organizatoriai išrinko tik verčiausius ir talentingiausius pasirodyti „Žalgirio“ arenos amfiteatre. Organizatoriams tai buvo išties sunkus uždavinys. Laimė nusišypsojo tik aštuoniems atlikėjams, įveikusiems atranką. Šių metų renginio tematika  – 70 – ųjų, 80 – ųjų, 90 – ųjų muzika. Tad atlikėjams teko nemenka užduotis – pasirinkti tokias dainas, kurios ne tik išpildytų renginio viziją, bet ir geriausiai atskleistų jų muzikinius gebėjimus.

Žinoma, atlikėjai pasirodė ne veltui, jie varžėsi tarpusavyje dėl keleto titulų: „Komisijos profesionaliausi“, „Publikos mylimiausi“, „Organizatorių originaliausi“. Konkursą sudarė du etapai. Po pirmojo iškrito du, mažiausiai komisijos balsų surinkę dalyviai. Likusiems šešiems atlikėjams buvo suteikta galimybė atlikti antrąją dainą bei pelnyti daugiau komisijos, publikos ir organizatorių simpatijas.

„Gitarų vakare‘16“ atlikėjų pasirodymus vertino savo sričių profesionalai. Pirmasis komisijos narys – humoristas, renginių ir televizijos laidų vedėjas, jaunystėje dainuojamosios poezijos festivalių dalyvis ir laureatas, aštraus liežuvio meistras Artūras Orlauskas. Nuomonę apie atlikėjų pasirodymus išsakė ir „Gitarų vakaras‘15“ nugalėtojas Povilas Karmonas. Vyrų tandemą papildė ir žavi moteris – aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Augustaitytė – Stonkuvienė.

Pertraukos metu, kol komisija sumavo balus, o atlikėjai laukė galutinio verdikto, publika mėgavosi svečių pasirodymu. Kelias dainas atliko grupės „Original Copy“ narė Ieva Ščerbinsakitė, kuriai gitara akomponavo Rokas Bučas.

Koncerto metu konkurso dalyviai neslėpė jaudulio, išgyveno dėl kartais kandžių, tačiau objektyvių komisijos komentarų. Dalyvių nerimą atpirko apdovanojimai.

Tik patys talentingiausi, muzikaliausi sulaukė išskirtinių aplodismentų ir prizų. Renginio nugalėtoja, „Komisijos profesionaliausia“ išrinkta KTU Cheminės technologijos fakulteto studentė Liucija Baltrūnaitė, kuriai gitara akomponavo Romas Neniškis bei smuiku pritarė Žilvinas Vidmantas.

Nugalėtojai galėjo džiaugtis išskirtiniu prizu – akustine gitara, kurią dovanojo vienas muzikos prekių salonas bei muzikinį kūrinio įrašą, kurį kaip pagrindinį prizą nugalėtojams įsteigė studija „Hot records“.

Publikos balsas lėmė, kad „Publikos mylimiausia“ tapo vaikinų grupė iš Panevėžio „Freemen“ su vokalistu Pauliumi Drabuliu.

Organizatorių simpatijas („Organizatorių originaliausi“) pelnė grupė „December“ su vokalistais Paula ir Vygintu – Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos mokiniais. Jaunuoliai įsiamžins fotosesijoje, kurią įsteigė foto studija  „TaDiena.lt“.

Renginį uždarė „Gitarų vakaro‘16“ nugalėtoja Liucija Baltrūnaitė su grupe atlikusi melodingą kūrinį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA