Kaune pristatė naujovišką greičio matavimo radarą | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatė naujovišką greičio matavimo radarą

R. Tenio nuotr.

Daugelis Kauno vairuotojų, važiuodami Baltų prospektu antradienio popietę stipriai nustebo, kaip jiems prieš akis sumirksėjo raudona šviesa. Vairuotojai skubėjo link pastatytos technikos ir bandė teisintis, kad jie greičio neviršijo, o buvo nufotografuoti.

Antradienį vienoje iš dešimties vietų, kur Kaune planuojama įrengti stacionarų greičio radarus, buvo surengtas bandymas ir Kauno miesto eismo saugumo komisijos nariams pristatytos naujojo radaro galimybės. Kad būtų pademonstruotos visos greičio matavimo prietaiso funkcijos, leistinas greitis sistemoje buvo nustatytas 20 km/h, tad radaras atkreipė didelį kauniečių susidomėjimą šiuo prietaisu. Jie vienas po kito skubėjo į bandymo vietą, kad sužinotų, dėl ko jis buvo nufotografuotas.

Sistemą aptarnaujančios UAB „Viltechna“ projektų vadovas Vladas Steponkus pristatymo metu pažymėjo, kad ši greičio matavimo sistema paremta lazerine technologija, o jų privalumas, lyginant su kitomis greičio matavimo sistemomis, kad jie fotografuoja visas eismo juostas, net ir tokiu atveju jei automobiliai važiuoja vienas šalia kito.

„Kiekviena mašina, kuri viršija greitį, yra pažymima, nepaisant kad važiuoja su visu srautu ir viena šalia kitos.

Užregistruojamų pažeidimų skaičiumi ši radarų sistema yra kur kas veiksmingesnė, nes vienu metu prižiūri visas eismo juostas“, – pažymėjo įmonės atstovas.

Teigiama, kad būtent „Vitronic“ greičio matavimo prietaisai pavyzdžiui Vokietijoje pasirenkami dažniau, nors yra ir maždaug 30% brangesni. Jie gali kontroliuoti visą pravažiuojantį srautą ir nustatyti kiekvieną pažeidėją, todėl jie greičiau atsiperka.

Kur Kaune planuojama įrengti stacionarius greičio radarus, rašėme praėjusią savaitę. Šį vietų sąrašą patvirtino Kauno miesto saugaus eismo komisija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA