Į „Elektros dienas” užsuks ir A.Juknevičius, su pirmą kartą į Kauną atriedančiu Dakaro bolidu | Kas vyksta Kaune

Į „Elektros dienas” užsuks ir A.Juknevičius, su pirmą kartą į Kauną atriedančiu Dakaro bolidu

Organizatorių nuotr.

Jau šį ketvirtadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) Santakos slėnyje vyks Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) Studentų atstovybės (ESA) organizuojamas tradicinis renginys „Elektros dienos“. Jame – kaip niekad daug iškilių svečių, jų vedamų paskaitų ir seminarų, speciali pramogų zona, konstravimo varžybos ir įspūdinga naujųjų technologijų ekspozicija. Be to, visi norintieji galės išvysti ir pirmą kartą Kauno mieste demonstruojamą Dakaro varžybų bolidą „Toyota Overdrive Hilux“.

„Pirmiausia, šiemet, skirtingai nei ankstesniais metais, vietoj to, kad „Elektros dienas“ švęstume visą savaitę, nusprendėme, kad geriau – trumpiau, bet su dideliu trenksmu“, – renginio formatą pakomentavo Elektros ir elektronikos fakulteto studentų atstovybės pirmininkas Modestas Mitkus. „Tai bus tarsi Kalėdų šventė visiems elektros ir elektronikos mokslų bei technologijų entuziastams“, pajuokavo M. Mitkus.

Šiemet organizuojamų „Elektros dienų“ lankytojai galės išgirsti plačiajai visuomenei puikiai pažįstamų verslo, mokslo ir sporto atstovų įžvalgas, užduoti klausimus ir diskutuoti visą renginio dieną vykstančių atvirų seminarų ir paskaitų metu. Tokių savo srities ekspertų tarpe – lektorius ir portalo „Debesyla.lt“ autorius Danielius Goriunovas, vienas labiausiai patyrusių ir tituluočiausių dykumų ralio lenktynininkų Lietuvoje Antanas Juknevičius ir vienas sėkmingiausių jaunosios kartos verslininkų mūsų šalyje Justinas Taruška.

„Nors ir savaime be galo įdomūs, visi technologiniai mokslai yra naudingi tiek, kiek jie pritaikomi kuriant realius praktinius sprendimus. Mūsų gyvenime elektros ir elektronikos svarba tik auga. Dažnai nesusimąstome, kiek dalykų būtų visiškai neįmanomi be kvalifikuotų inžinierių įsikišimo. Vienas tokių pavyzdžių ir yra Dakaro ralis, kur be sportininko meistriškumo labai daug ką lemia ir techninės priežiūros personalo kvalifikacija. Todėl, pakviestas dalyvauti šiame renginyje, ilgai nedvejojau. Kas žino, galbūt jo lankytojų tarpe atsiras toks ateities specialistas, kuris ženkliai prisidės prie puikių Lietuvos lenktynininkų rezultatų Dakaro ralio varžybose jau artimiausioje ateityje“, teigė A. Juknevičius.

Be aukščiau paminėtų paskaitų, renginio metu veiks naujųjų technologijų ekspozicija, konstravimo varžybos ir savadarbių prietaisų mugė.

KTU Elektros ir elektronikos fakulteto organizuojamos „Elektros dienos“ vyks šių metų balandžio 14 dieną KTU Santakos slėnyje. Renginio mecenatas – UAB „Vytrita”, pagrindinis šventės rėmėjas – UAB „Unitechna”. Detalią šventės programą rasite apsilankę renginio svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA