Kauno klinikų rezidentai pasipuoš naujais chalatais | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų rezidentai pasipuoš naujais chalatais

Kauno klinikose ne tik kiekvienas gydytojas ir slaugytojas, bet nuo šio rudens – ir kiekvienas rezidentas bus pasipuošęs naujais darbiniais chalatais su ligoninės logotipu.

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius džiaugiasi, kad įgyvendintas dar vienas ligoninės administracijos suplanuotas darbas. „2014-ųjų rudenį pasirūpinome didžiosios dalies darbuotojų darbo rūbais, dabar atėjo laikas aprūpinti likusius ligoninės darbuotojus – rezidentus“, – pirmuosius naujus chalatus LSMU Rezidentų tarybai įteikdamas kalbėjo prof. R.Jurkevičius.

Kauno klinikų administracijos sprendimu, darbovietės lėšomis rezidentams bus pasiūti nauji, praktiški ir kokybiški darbo rūbai. Vasarą ligoninės siuvykla imsis 900 naujų chalatų su Kauno klinikų logotipu siuvimo.

„Remiantis LR Darbo kodeksu, darbdavys privalo aprūpinti darbuotojus darbo drabužiais, – sakė prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. – O rezidentai taip pat yra ligoninės darbuotojai, kuriais mes rūpinamės.“ Be to, Kauno klinikos pasirūpins ir rezidentų chalatų skalbimu. „Darbo drabužis dažnai būna užterštas taip, kad skalbti jį kartu su šeimos narių, ypač – su vaikų drabužiais, tikrai nedera“, – sakė prof. R.Jurkevičius.

„Nuo 2014-ųjų vasaros pasiūta daugiau negu 4000 chalatų bei 7000 komplektų kitų darbo rūbų visiems ligoninės ambulatorinių padalinių ir stacionaro skyrių darbuotojams, – pasakojo Kauno klinikų Slaugos koordinavimo tarnybos vadovė dr. Jolanta Toliušienė. – Neabejojame, kad šįmet darbas siuvykloje vyks taip pat sklandžiai“.

„Džiugu, kad nuo rudens visi gydytojai ir rezidentai bus pasipuošę vienodais darbo rūbais – taip, kaip yra moderniausiose Vakarų ligoninėse“, – džiaugėsi LSMU Studentų atstovybės Rezidentų tarybos narys, Kauno klinikų rezidentas Edgaras Diržius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA