Pavasarinė talka subūrė aktyvius kauniečius | Kas vyksta Kaune

Pavasarinė talka subūrė aktyvius kauniečius

Aktyvūs Šilainių seniūnijos gyventojai, nelaukdami miesto paskelbtos visuotinės švarinimosi akcijos „Kaunas tvarkosi!“, kuri šiais metais vyks balandžio 23-iąją, ėmėsi aplinkos tvarkymo darbų.

„Jei nori gyventi tvarkingai, papildomų raginimų nereikia!“ – juokavo susirinkę aplinkinių namų gyventojai. Ryžęsi imtis apleisto parko tvarkymo darbų, suprato, kad vieno savaitgalio tam neužteks, todėl šeštadienį apsiginklavę pirštinėmis, šiukšlių maišais, grėbliais ir benzininiais pjūklais, popietę skyrė visuomenei naudingam darbui.

?????????????

Parkas netoli namų

Kai gyveni mieste, kiekvienas žolės lopinėlis ir šalia namų svyruojantis medis ypač džiugina. Šilainių seniūnijai priklausantis, tarp Baltijos pr. ir Naujakurių g. esantis, senasis Smėlių parkas mena gilią istoriją, kurią dabar jau nelabai kas prisimena. Tik aplinkiniai gyventojai, gyvenantys daugiabučiuose, nuosavuose namuose ar kotedžuose, džiaugiasi žaliu lopinėliu, kur svyruoja kelias dešimtis skaičiuojančios liepos, o pavasarį į inkilus sugrįžta varnėnai, užpildantys tylą savo čiulbėjimu.

Brūzgynai traukia girtuoklius

Aktyvaus Naujakurių g. gyventojo Juozo Kazlausko iniciatyva, buvo gautas Kauno m. savivaldybės leidimas išgenėti nudžiūvusias šakas, nupjauti išlūžusius medžius, išnaikinti krūmynus, kuriuose mėgsta rinktis abejotinos reputacijos kompanijos, po pasibuvimu paliekančios kalnus šiukšlių ir tuščių butelių.

Geranoriškasis p. Juozas Kazlauskas pats nuolat besirūpinantis parko teritorija,pritraukė tvarkymui dar keleto aplinkinių namų gyventojus, o iš Šilainių seniūno gavo pažadą išvežti išgenėtas šakas. Žmonės viliasi, kad išpjovus brūzgynus, parkas bus saugesnis ir mažiau trauks tuščius butelius paliekančias kompanijas.

Šakos

Bendrystė ir saugi kaimynystė

Bendra veikla suburia kaimynus, skatina visuomenei naudingas veiklas ir užtikrina saugią kaimynystę, todėl aktyvieji Naujakurių ir Prūsų g. gyventojai planuoja ir toliau puoselėti greta esantį parką, tikėdamiesi, kad geras pavyzdys bus užkrečiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA