„Kino pavasario“ dovana kauniečiams – nemokamas filmo „Vaineta“ seansas | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasario“ dovana kauniečiams – nemokamas filmo „Vaineta“ seansas

Organizatorių nuotr.

Iki balandžio 14 d. Kaune vykstantis festivalis „Kino pavasaris“ kviečia į nemokamą naujausio Vytauto V. Landsbergio filmo „Vaineta“ seansą. Tai jautrus dokumentinis pasakojimas apie cerebriniu paralyžiumi sergančią mergaitę, kuri savo mintimis ir emocijomis su pasauliu dalijasi piešdama koja.

Vaineta moka džiaugtis gyvenimu, jos pomėgiai nesiskiria nuo bendraamžių – mergaitei patinka leisti laiką kartu su draugais, susirašinėti žinutėmis ar kalbėti „Skype’u“, piešti, juokauti, žaisti futbolą̨ ir skaityti knygas. Režisierius stengiasi istoriją nupiešti šviesiomis spalvomis ir nesiekia žiūrovų gailesčio. Rodos, norima visiems perteikti Vainetos gebėjimą mėgautis kasdieniais ir paprastais dalykais.

Marijampolietė Vaineta Verbanovaitė nepagydomą ligą priėmė ne kaip bausmę, bet kaip išbandymą. Cerebriniu paralyžiumi serganti mergina, ypatingo ryšio su močiute dėka, ne tik atrado kasdienybės džiaugsmą, bet to moko ir kitus panašaus likimo žmones.

Jau netrukus savo aštuonioliktą gimtadienį minėsiančios Vainetos menas gyventi daugelį verčia susimąstyti ir iš naujo įvertinti tai, ką suteikė likimas. Jos fizinė ir moralinė stiprybė prilygsta išskirtinai brandžiai asmenybei.

Muzikos kompozicijas šiai dokumentikai kūrė dainuojamosios poezijos atlikėja Eglė Sirvidytė. Apie neįtikėtinas ir jautrias begalines pergales nepagydomos ligos ribose bei žmogiškojo ryšio galią – filme „Vaineta“.

Nemokamas seansas vyks balandžio 9 d. 11.15 val. Kaune („Forum Cinemas“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA