Penktadienį Kaune susirungs geriausi eurų banknotų ir monetų žinovai | Kas vyksta Kaune

Penktadienį Kaune susirungs geriausi eurų banknotų ir monetų žinovai

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Balandžio 8 d., penktadienį, Lietuvos banko rūmuose Kaune vyks 19 šalių apėmusio internetinio edukacinio žaidimo Euro Run nacionalinis finalas. Čia rungsis ir dėl nugalėtojo vardo kovos keturi geriausi Lietuvos eurų banknotų ir monetų žinovai kartu su savo komandomis.

Euro Run internetinėse varžybose, kurios truko 3 mėnesius (nuo praėjusių metų lapkričio 25 d. iki šių metų vasario 25 d.), galėjo žaisti visi 9–12 metų vaikai, gyvenantys euro zonos šalyse. Moksleiviai iš Lietuvos buvo vieni aktyviausių Europoje. Lietuvoje Euro Run žaidė 2616 žaidėjų (tai beveik ketvirtadalis visos euro zonos žaidėjų), o konkurse dalyvavo 865 žaidėjai (beveik penktadalis visų dalyvių). Net 15 moksleivių iš Lietuvos pateko į geriausiųjų euro zonos žaidėjų šimtuką.

Keturi geriausi Lietuvos žaidėjai, kiekvienas į komandą pasikvietęs po tris klasės draugus, susirungs finale jau šį penktadienį. Dvi komandos į Kauną atvyksta iš Alytaus Volungės pagrindinės mokyklos, po vieną komandą – iš Vilniaus Versmės katalikiškosios gimnazijos ir Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos. Visi žaidėjai yra šeštokai, juos lydės ir varžybų metu aktyviai palaikys klasės draugai ir mokytojai. Žaidimui diriguos aktorius Dominykas Vaitiekūnas. Moksleivius pasveikins Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Renginio pradžia 12 val., vieta – Lietuvos banko Kauno rūmai (Maironio g. 25).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA