Masažo čempionate ant gultų įsitaisė Dramos teatro aktoriai | Kas vyksta Kaune

Masažo čempionate ant gultų įsitaisė Dramos teatro aktoriai

R. Tenio nuotr.

Kauno kolegijoje vienai dienai atverta atsipalaidavimo oazė – masažo kambarys su meditacine muzika. Visą dieną čia vyksta Tarptautinis studenų masažo čempionatas.

Dėl geriausio masažisto vardo kovoja 30 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos mokymo įstaigų. Daugiausiai – studijuojantys kineziterapiją ir kosmetologiją.

Kiekvienas jų per 20 min. vertinimo komisijai turi parodyti savo sugebėjimus, atlikdami privalomosios ir laisvosios programos užduotis.

Laisvojoje programoje dalyviai rodo ispaniško, havajietiško, japonų, vibroakustinio, cerviko-kranialinio, mioplastikos ir chiromasažo technikas. Kartu galima išvysti shiatsu terapiją, hemolimfinį drenažą, įvairias kūno tonizavimo terapijas.

Ant gultų – aktoriai

Penktą kartą vykstančiame renginyje ant masažo gultų įsitaisė dešimt Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorių, tarp jų Ridas Žirgulis, Artūras Sužiedėlis, Saulius Čiučelis, Ugnė Žirgulė, Agnieška Ravdo ir kiti.  Prie jų prisijungė ir teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Iš pradžių planavę dalyvauti tik vienoje 20-ties min. sesijoje, aktoriai ryžosi ir antrajai: „Negalim atsispirti”, – komentavo.

Pasak teatro vadovo, norintiems šiame čempionate dalyvauti aktoriams net teko daryti atranką – susidomėjusiųjų buvo nemažai.

Iškart po masažo seanso kalbintas E. Stancikas pasakojo, kad gydomąjį masažą jis yra išbandęs daugelyje šalių ir Lietuvos profesionlai jiems, esą, niekuo nenusileidžia.

„Koks jausmas? Puikus! Iš masažistės jutau pagarbą mano kūnui: pirmiausiai buvo bandyta jį prisijaukinti, o paskui, jau spėjus pažinti, atlikta kokybiška sesija”.

Teatro vadovas svarstė, kad masažinės kėdės puikiai rastų vietą pačiame Dramos teatre ir būtų naudojamos tarp spektaklių. „Suteiktų jėgų aktoriams”, – teigė E. Stancikas.

Stipri konkurencija

Viena iš renginio organizatorių Vaida Šidlauskaitė pažymėjo, kad penktasis čempionato sezonas išskirtinis dalyvių ir mokymo įstaigų gausa – varžosi studentai iš visų Lietuvos kolegijų ir Klaipėdos universiteto.

Vertinimo komisijos pirmininkė Elena Bartninkienė patikino, kad dabartiniai kineziterapijos studentai nenusileidžia profesionalams.

„Pastebėjau, kad labai aukštas studentų bazinių žinių lygis.”

E. Bartninkienės teigimu, profesionaliu masažistu galima vadintis po maždaug 2 metų aktyvaus darbo, pabaigus mokslus, o įgūdžius lavinti būtina visą gyvenimą.

Gerą masažistą komisijos pirmininkė apibūdino kaip nepriekaištingai išmanantį savo darbą, nuolat besitobulinantį ir dalyvaujantį varžybose.

E. Bartninkienė tikino, kad vertinant kandidatus užtikrinamas absoliutus skaidrumas: nežinomi nei dalyvių vardai, nei pavardės, nei tautybė.

Vertinama pagal 10 kriterijų, pagrindiniai: technika, ergonomika ir higiena.

Pirmosios vietos laimėtojui atiteks kelių savaičių profesionalų mokymas Lietuvoje. Pašnekovė pridūrė, kad Lietuvos masažo kultūra stipri, vyksta daug mokymų, tad konkurencija šiandien nemaža.

Kauno kolegijos direktorius dr. Mindaugas Misiūnas tikisi, kad šio čempionato mastai išaugs ir ateity jis taps viso pasaulio studentų čempionatu.

Renginys Kauno kolegijoje (Pramonės pr. 20) tęsis iki pavakarių.

PAPILDYTA. Nugalėtojais tapo:
1 vieta Laurita Dvoreckytė (Panevėžio kolegija)

2 vieta Romas Žilius (Klaipėdos universitetas)

3 vieta Martynas Rugienius (Kauno kolegija)
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA