Pratyboms į Lietuvą atvyko Vokietijos rotacinių pajėgų kariai | Kas vyksta Kaune

Pratyboms į Lietuvą atvyko Vokietijos rotacinių pajėgų kariai

Šią savaitę pratyboms į Lietuvą atvyko beveik 300 Vokietijos rotacinių pajėgų karių iš Vokietijos kariuomenės Prancūzų-vokiečių brigados 291-ojo pėstininkų bataliono. Vokietijos rotacinių pajėgų kariai į Vilnių buvo atskraidinti dviem Vokietijos karinių oro pajėgų orlaivių reisais balandžio 2 ir 6 dienomis. Lietuvą taip pat yra pasiekusi dalis vokiečių karinės technikos.

[galerija kiek=”8″]

Karinės transporto priemonės iš Vokietijos gabenamos geležinkeliu iki Šeštokų. Dalis technikos jau dislokuota Rukloje, likusi dalis Lietuvą geležinkeliu pasieks balandžio 8-9 d. Nuo Šeštokų iki Ruklos Vokietijos karinė technika bus gabenama ir geležinkeliu, ir kolonomis vyks savo eiga. Pratyboms Lietuvoje vokiečiai atsigabena pėstininkų kovos mašinas „Boxer“, šarvuotus žvalgybos visureigius „Fennek“ ir šarvuotus transporterius „Fuchs“, taip pat kitą techniką.

Pratybose Lietuvoje iki liepos dalyvausiantys Vokietijos kariai ir technika dislokuojami Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione.

Prie šių Vokietijos karių birželį prisijungs dar viena šalies karių kuopa. Jie kartu su Lietuvos kariais dalyvaus šalyje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose. Kartu su jais treniruosis ir Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Liuksemburgo kariai.

Planuojama, kad šią Vokietijos rotacinių pajėgų grupę nuo liepos pakeis kita karių pamaina iš artilerijos vieneto.

Stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione bendroms pratyboms ir mokymams šiemet į Lietuvą per kelis etapus atvyks iš viso per 600 Vokietijos rotacinių pajėgų karių ir keli šimtai vienetų karinės technikos.

Lietuva atvykusiems sąjungininkų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA