„Kauno maratono“ pagrindinės distancijos nugalėtojams – menininko kurta taurė | Kas vyksta Kaune

„Kauno maratono“ pagrindinės distancijos nugalėtojams – menininko kurta taurė

Birželio 12 dieną vyksiančio didžiausio vasaros bėgimo Lietuvoje, „Kauno maratonas“ organizatoriai šiemet prestižinės distancijos nugalėtojus apdovanos išskirtiniu prizu.

Maratono distancijos nugalėtojų laukia bėgimo pasaulyje itin retas apdovanojimas – specialiai renginiui kurta taurė.

Ryžtą atspindintis apdovanojimas

Po taurę gaus maratono distanciją greičiausiai įveikęs vyras ir moteris. Ją sukurti patikėta Lietuvoje žinomam skulptoriui Algiui Kasparavičiui. Pasak menininko, bronzinė taurė simbolizuos ne tik bėgimą, bet ir bėgiko valios pastangas kurių reikia norint įveikti distanciją.

„Maratonas, tai daug pastangų ir ryžto reikalaujanti užduotis, kurią įveikti gali tikrai ne kiekvienas. Tai norime ir perteikti taure. Išskirtine taurės forma – nuo suaižėjusio pagrindo atsispirianti stilizuota basa koja, viršuje įgaunanti taurės formą tikrai neleis suabejoti, kad šis sportas yra didis žygdarbis. Įspūdį sustiprins taurės stilius, elementai. Viena taurė ruošiama su vyriška koja, kita su moteriška“, – taurės idėją nupasakojo netradiciniais kūriniais garsėjantis A. Kasparavičius.

Po varžybų taurė visus metus bus eksponuojama Kauno rotušėje, iki kitų varžybų. Ant taurės pagrindo bus iškalami ne tik naujų nugalėtojų vardai ir pavardės, bet ir pagerbti jau vykusių varžybų nugalėtojai. Organizatoriai tiki, kad dėl naujų taurių šiemet užvirs itin arši kova.

Kauno maratono 2015 m. nugalėtojai

Laukia rimta konkurencija

Šią vasarą „Kauno maratono“ metu į laikinąją sostinę sugrįžta Lietuvos maratono čempionatas. Organizatoriai tikisi, kad itin lygi ir Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) bei Tarptautinės maratonų ir ilgųjų distancijų bėgimo asociacijos (AIMS) sertifikuota trasa pritrauks pajėgiausius šalies bėgikus.
„Šiemet laukiame labai rimtos konkurencijos trasoje tiek tarp Lietuvos bėgikų, tiek ir tikimės sulaukti kitų šalių sportininkų dėmesio. Būtų keista, jei po šių metų renginio trasos rekordas išliktų nepakitęs. Už naują trasos rekordą sportininkų laukia 600 eurų premija. Kol kas rekordas priklauso „Kauno maratono klubo“ sportininkui Aurimui Skinuliui. Jis distanciją įveikė per 2 valandas 28 minutes ir 18 sekundžių“, – pasakojo A. Pukis.

Kauno maratono 2015 m. dalyviai

Tiesa, didžiausio skaičiaus dalyvių sulaukia ne ilgiausia ir daugiausia pastangų reikalaujanti distancija. Šiuo metu iš beveik 1,5 tūkst. užsiregistravusių dalyvių populiariausia pusės maratono distancija. Aktyviai registruojamasi ir į 10 bei 5 kilometrų distancijas. Visų renginio dalyvių, lauks tarp mėgėjų jau kolekcine vertybe tampantys „Kauno maratono“ medaliai. Organizatoriai kaip ir kiekvienais metais dalyviams padės ruoštis iš anksto.

Kvies į treniruotes ir paskaitas

Organizatoriai tęsia tradiciją, suteikti galimybę kauniečiams renginiui pasiruošti nemokamose treniruotėse. Jos bus rengiamos net 4 kartus per savaitę.
„Balandžio mėnesį pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 18 valandos treniruotes Nemuno saloje ves „Impuls“ treneriai, o antradieniais ir ketvirtadieniais 18:30 valandą Kauno technologijos universiteto studentų miestelyje – „Kauno maratono klubo“ nariai. Patirtimi dalinsis būsimas olimpietis, Remigijus Kančys ir sprinterė Eva Misiūnaitė. Į treniruotes atvyks ir mitybos, aprangos ir kitų sričių specialistai, kurie pasidalins savo patirtimi ir žiniomis“, – sakė organizatoriai, pridurdami, kad vėliau treniruočių laikas nežymiai keisis.

Kauno maratono 2015 m. nugalėtojai

Likus savaitei iki renginio, dalyviai bus kviečiami atsiimti numerius ir dalyvio paketus Žalgirio arenoje. Organizatoriai visus susidomėjusius sportu kvies į sporto mugę ir paskaitas apie bėgimą, mitybą ir motyvaciją sportuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA