Saulėtekių kaime atsidarys vaikų dienos centras | Kas vyksta Kaune

Saulėtekių kaime atsidarys vaikų dienos centras

Organizatorių nuotr.

Balandžio 8 d. Saulėtekių kaime, Vilkijos apyl. sen.,  bus atidarytas Vilkijos gimnazijos vaikų dienos centras.

Jaukios erdvės padidintos rizikos grupės vaikams įrengtos buvusios Saulėtekio pagrindinės mokyklos patalpose.

„Tikiu, kad centro įkūrimas padės spręsti vaikų užimtumo, socialinės atskirties mažinimo problemas šiame krašte“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Planuojama, kad vaikų dienos centrą lankys daugiau kaip 30 Vilkijos, Vilkijos apylinkių ir Čekiškės seniūnijose gyvenančių socialinės rizikos vaikų, taip pat jų šeimos nariai. Su jais dirbs aukštąjį išsilavinimą turintys socialinis darbuotojas ir psichologas.

Atnaujintose patalpose įrengta posėdžių, renginių ir žaidimų salė, dailės, teatro, muzikos kompiuterinių įgūdžių lavinimo ir kiti kabinetai.

Centre bus siekiama ugdyti paauglių bendravimo įgūdžius, organizacinius gebėjimus, savivertę, savarankiškumą, kūrybiškumą, bus skatinamas vaikų dalyvavimas pačių organizuojamoje veikloje. Į vaikų dienos centro veiklą bus įtraukiamos ir vaikų šeimos, bendruomenė.

Vykdant šį projektą rizikos šeimų vaikai bus užimami po pamokų ir per atostogas. Bus rengiami lavinamieji grupiniai užsiėmimai, teikiamos individualios konsultacijos, organizuojami įvairūs renginiai, išvykos.

Projektas finansuotas pagal Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“. Iš viso jam skirta beveik 242 tūkst. eurų. Iš EEE finansinio mechanizmo ir LR Vyriausybės – daugiau kaip 217 tūkst., likusią dalį finansavo Kauno rajono savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA