Pasieniečių sraigstasparniu iš Klaipėdos į Kauną atskraidinti donoro organai | Kas vyksta Kaune

Pasieniečių sraigstasparniu iš Klaipėdos į Kauną atskraidinti donoro organai

Manto Buivydo nuotr.

Antradienio naktį pasieniečių sraigtasparniu iš Klaipėdos į Kauną per valandą buvo atskraidinti donoro organai transplantacijos operacijai.

Gavę prašymą iš Nacionalinio transplantacijos biuro VSAT Aviacijos rinktinės pasieniečiai sraigtasparniu „Eurocopter 135“ iš savo bazės Paluknyje, Trakų rajone, pakilo pirmadieninį apie 22 val.

Po mažiau nei pusvalandžio orlaivis leidosi Kaune. Čia į sraigtasparnį įlipo medikų komanda. Į „Eurocopter 135“ buvo sukrauti medicinos įrankiai ir speciali įranga.

Iš Kauno apie 22 val. 30 min. pakilęs pasieniečių orlaivis po maždaug valandos nusileido prie ligoninės Klaipėdoje. VSAT pilotai ėmė laukti, kol joje bus atlikta operacija.

Su donoro organu atskubėjus ir į sraigtasparnį įlipus tiems patiems medikams, 2 val. 10 min. „Eurocopter 135“ pakilo iš uostamiesčio. Jau po valandos pasieniečiai leidosi Kaune. Išlaipinę į organų persodinimo operaciją nuskubėjusius gydytojus VSAT pilotai sraigtasparniu grįžo į bazę Paluknyje.

VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras turi sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai skraidinami moderniais pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“. Šie orlaiviai yra ypač greitaeigiai, ekonomiški, manevringi, jiems leistis ir kilti reikia nedidelio ploto, todėl organų paimti jie gali tūpti kone ligoninių kiemuose ar jų teritorijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA