„Kaunas Jazz” artėja: 40 koncertų ir speciali Džiazo gatvė kauniečiams | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Jazz” artėja: 40 koncertų ir speciali Džiazo gatvė kauniečiams

R. Tenio nuotr.

Balandžio 25 – gegužės 2 dienomis Kaunas panirs į džiazo ritmą. Jau 26-ąjį kartą čia vyks tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“. Mėgautis džiazo muzika sukvies atlikėjai iš Lietuvos, Izraelio, JAV, Norvegijos, Švedijos, Lenkijos, Vokietijos, Austrijos, Estijos, Prancūzijos, Čekijos.

Skaičiai išraiškingi: dalyvaus 250 atlikėjų iš 13 šalių, per festivalio savaitę bus surengta apie 40 projektų – koncertų, iš jų net 10 – nemokami. Džiazo bacila pasklis ir po kitus Lietuvos miestus, koncertai aplankys Alytų, Panevėžį, Jurbarką, Palangą ir Vilnių. Balandžio 26 d. vienas koncertas įvyks svečioje šalyje – Estijoje.

Jeigu oras bus geras, festivalyje organizatoriai laukia 37-40 tūkst. lankytojų, jei lis – penkiais tūkstančiais mažiau.

Centre – Džiazo gatvė

26-tasis festivalis dedikuojamas UNESCO tarptautinei džiazo dienai, kuri minima balandžio 30 d., todėl tądien Kaune vyks daugiausiai festivalio renginių.

Pačiame Centre vienai dienai atsidarys Džiazo gatvė. Mažos scenos įsikurdins penkiose vietose: prie Nacionalinio Kauno dramos teatro, šalia miesto sodo, Laisvės alėjoje ir trys – Vilniaus gatvėje.

Festivalyje pasirodys pasaulyje žinomos žvaigždės: Ester Rada, Klaus Doldinger’s Passport, Tamir Grinberg, Bernhoft, Koop Oscar Orchestra, Saedi.

Žymūs svečiai iš JAV

Renginio vinis – grupės iš JAV „Take 6″ pasirodymas. A capella stiliumi dainuojantys šeši muzikantai gali pasigirti net dešimt „Grammy” statulėlių ir projektais su žinomais atlikėjais, tokiais kaip Stevie Wonder. Apie festivalį kalbėdamas džiazo mokyklos meno vadovas Artūras Novikas, šiems atlikėjams negailėjo pagyrų:

„Kai pirmą kartą išgirdau šią grupę, dar 1988 m., jiems pristatinėjant pirmąjį albumą, pamaniau: čia kažkas nerealaus!”

Iš Lietuvoje žinomų atlikėjų džiazuoti kvies dainininkė Jazzu, pianistas Petras Geniušas ir violančelininkas Justas Kulikauskas.

Festivalyje bus galima išvysti įprastą džiazo madų pristatymą bei pamatyti Mindaugo Juodžio parodą „Deep In Jazz“.

Finalas – Motinos dieną

Šįmet džiazo renginiai aplankys ir sakralines erdves: Kauno sinagogą, Vytauto Didžiojo bažnyčią.

Didysis „Kaunas Jazz“ koncertas  gegužės 1-ąją –  Motinos dieną – vyks Žalgirio” arenoje, o  uždarymas – gegužės 2 d. Vilniuje.

„Kaunas Jazz” žinomas kaip reikšmingas džiazo renginys ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, jis taip pat yra „Europe Jazz Network” narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA