Premjeras neteiks P.Gylio kandidatūros į vidaus reikalų ministrus | Kas vyksta Kaune

Premjeras neteiks P.Gylio kandidatūros į vidaus reikalų ministrus

BNS 2016/04/04 09:28
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį pranešė, kad neteiks parlamentaro Povilo Gylio į vidaus reikalų ministrus.

„Apsisprendžiau atsisakyti „Tvarkos ir teisingumo“ pasiūlytos P.Gylio kandidatūros“, – pranešime spaudai teigė premjeras.

Sekmadienį P.Gylio kandidatūrą atmetė Socialdemokratų partijos valdyba.

„Turėjau įvertinti keletą svarbių dalykų, kurie kėlė prieštaringas mintis. Pirma – su kokia politine jėga ponas P. Gylys buvo išrinktas į Seimą, ir antra – jo neigiami vieši pasisakymai, niekinantys teisėsaugos sistemą“, – teigia A.Butkevičius.

P.Gylys į Seimą pateko su Drąsos kelio partija, kuri susikūrė po vadinamajo pedofilijos skandalo.

A.Butkevičius taip pat priėmė sprendimą pirmadienį teikti prezidentei dabartinio vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimo pareiškimą.

„Nebelauksiu naujos vidaus reikalų ministro kandidatūros ir teiksiu ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimą prezidentei jau šiandien. Pasirinkęs kitą politinę jėgą ministras deklaravo, jog norėtų baigti pradėtus darbus, nepolitikuodamas viešojoje erdvėje, tačiau akivaizdu, kad tai jam per sunkus uždavinys“, – teigia ministras pirmininkas.

Pirmadienį ketinama susitikti su „Tvarka ir teisingumo“ lyderiu Rolandu Paksu dėl kitos galimos kandidatūros į vidaus reikalų ministerijos vadovo pareigas.

Premjeras anksčiau yra sakęs, kad S.Skvernelis pasitrauks iš pareigų tada, kai bus rastas naujas kandidatas į vidaus reikalų ministrus. Tačiau socialdemokratai sekmadienį teigė, kad dabartinis vidaus reikalų ministras iš pareigų atšaukiamas anksčiau, nes pradėjo vykdyti rinkimų kampaniją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA