Netikėtas šokis stebino Laisvės alėjos praeivius | Kas vyksta Kaune

Netikėtas šokis stebino Laisvės alėjos praeivius

R. Tenio nuotr.

Popiet prie Laisvės alėjoje esančio fontano dėmesį sutelkė modernaus šokio teatro „Aura” šokėjai. Jie atliko performansą – šokį gaga stiliumi, Lietuvoje nauju, o pasaulyje žinomu jau 15 metų.

Renginiu atidarytas šokio pavasaris. Keistais, nekoordinuotais judesiais šokėjų trupės nariai iš Japonijos, Švedijos, Belgijos, Korėjos, Izraelio ir Lietuvos – dvidešimt minučių traukė praeivių dėmesį.

Kaip pasakojo šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė – performansas išskirtinis tuo, kad jame naudota gaga šokio technika, naujovė Lietuvoje.

„Pasaulyje šiuo metu populiarios gaga pamokos visuomenei, jų metu niekas negali stebėti tavo šokio. Judi kaip moki, pagal savo kūno galimybes. Ir šokti susirenka įvairiausio amžiaus žmonės.“

Pašnekovė atskleidė, kad gaga šokį vaizdžiai galima sulyginti su makaronais verdančiame vandenyje:

„Šoki intuityviai įsiklausydamas į savo kūną ir neimi į galvą kas, ką pagalvos”.

Choreografė atskleidė, kad gaga kūno paruošimo technika atveria neribotas žmogaus galias, atskleidžia kūrybiškumą, suteikia ypatingo lankstumo, lavina ištvermę, gerina fizinį parengtumą, išlaisvina vaizduotę ir jusles.

Reginys vienus lankytojus vertė nusišypsoti, o kitiems kėlė įvairias asociacijas: vienam vyrui šis performansas priminė „ateivių šokį mėnulyje”.

B. Letukaitė džiaugėsi, kad pasirodymas sukėlė įvairių reakcijų.

„Šiuolaikinis menas kelia įvairias asociacijas: stebi instaliaciją galerijoje ar žiūri į paveikslą muziejuje, visa tai yra koncepcija, menininko idėja. Suprantama, visi meną suvokiame skirtingai, tad patarčiau visad atkreipti dėmesį į autoriaus žinutę. Ji nukreipia žiūrovą. ”

Performansas yra festivalio „Kino pavasaris” dalis, balandžio 7 d. jis pakvies kauniečius į filmą „Ponas Gaga” (rež. T. Heymann), čia bus rodoma juosta apie choreografo Ohado Naharino sugalvotą unikalią šokio gaga judesių kalbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA