Primena užsieniečiams: iš Šengeno erdvės išvykti reikia laiku | Kas vyksta Kaune

Primena užsieniečiams: iš Šengeno erdvės išvykti reikia laiku

Šiuo metu Europos Sąjunga patiria didelį migrantų antplūdį dėl pasaulyje vykstančių vidaus konfliktų ir karinių veiksmų. Tuo tarpu vis daugiau užsieniečių pasirenka Lietuvą kaip valstybę, į kurią jie atvyksta studijuoti, dirbti, užsiimti savo verslu, gyventi su šeima.

Tokiems užsieniečiams išduodamas leidimas laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje, galiojantis nuo vienerių iki dvejų metų.

Didžioji dalis užsieniečių į Lietuvą atvyksta ir būna joje teisėtai, tačiau pasitaiko atvejų, kuomet užsieniečiai neišvyksta iš šalies pasibaigus vizos ar leidimo laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje arba bevizio buvimo Lietuvos Respublikoje galiojimo laikui.

Tokie užsieniečiai yra įpareigojami savanoriškai išvykti į užsienio valstybes per sprendime dėl jų grąžinimo nustatytą terminą. 2015 m. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus pareigūnai priėmė 77 sprendimus dėl užsieniečių grąžinimo į kilmės valstybę, šiais metais – 15. Pastaruoju metu didėja užsienio studentų, pašalintų iš mokslo institucijų, skaičius. Šiais metais iš mokslo institucijų pašalinti 56 užsienio studentai. Dalis jų laiku neišvyksta iš šalies.

Š. m. vasario pabaigoje Indijos pilietis (gimęs 1990 m.), pašalintas iš vieno Kaune esančių universitetų, kaip nepažangus studentas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus sprendimu buvo įpareigotas išvykti iš Lietuvos iki š. m. kovo 16 d., tačiau to nepadarė, todėl buvo sulaikytas 48 valandoms, kaip neteisėtai šalyje esantis užsienietis, ir kovo 22 d. išsiųstas iš šalies.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Užsieniečių reikalų poskyrio pareigūnai, vykdantys sprendimą dėl užsieniečio išsiuntimo iš šalies, užsienietį informavo, kad jam dvejus metus uždrausta atvykti į Šengeno erdvę. Taigi, užsieniečiui teks kuriam laikui atsisakyti vilčių įgyti išsilavinimą Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA