Liberalų sąjūdis patvirtino kandidatus į Seimą | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdis patvirtino kandidatus į Seimą

BNS 2016/04/03 14:58
DELFI nuotr.

Opozicinis Liberalų sąjūdis šeštadienį Vilniuje tarybos posėdyje patvirtino kandidatus vienmandatėse apygardose.

Iš viso patvirtinta 60 kandidatų, kurie dalyvaus Seimo rinkimuose, o likusius kandidatus visose 71 apygardoje planuojama iškelti gegužės pabaigoje.

Partijos lyderis Eligijus Masiulis į Seimą bandys patekti Klaipėdos Marių apygardoje, Vilniaus miesto tarybos narys, verslininkas Vidmantas Martikonis kandidatuos sostinės Naujamiesčio apygardoje, Vilniaus savivaldybės tarybos narys, liberalų seniūnas Vincas Jurgutis – Antakalnio, Seimo nariai Šarūnas Gustainis, Dalia Kuodytė ir Andrius Mazuronis – atitinkamai Žirmūnų, Fabijoniškių ir Šeškinės apygardose, Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius – Justiniškių, sportininkas Žydrūnas Savickas – Naujosios Vilnios, Seimo narys Gintaras Steponavičius – Verkių apygardoje.

Kauno apygardose – pokyčiai

Kauno Šilainių apygardoje į parlamentą kandidatuos Rimantas Mikaitis, Aleksoto-Vilijampolės apygardoje – Ona Balžekienė, Kalniečių apygardoje – Simonas Kairys, Dainavos – Kęstutis Glaveckas, Petrašiūnų – Sigitas Šliažas, Panemunės – Tomas Eitutis.

Dar nėra iki galo aišku, kas iš Liberalų sąjūdžio konkuruos su Centro-Žaliakalnio apygardoje Kaune į Seimą žadančiu kandidatuoti konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu.

Per praėjusius rinkimus Žaliakalnio apygardoje į Seimą kandidatavusi Dalia Teišerskytė šį kartą laimę bandys ne Kaune, o suvalkietiškoje Zanavykų apygardoje.

Žada keistis į gerąją pusę

Taip pat per tarybos posėdį pristatyta rinkimų komunikacijos strategija, patvirtinta kandidatų sąrašo daugiamandatėje Seimo rinkimų apygardoje reitingavimo tvarka.

E.Masiulio teigimu, į Seimo rinkimus bus einama su šūkiu „Lietuva, kurioje norisi gyventi“.

„Kai dabartinė Vyriausybė ir premjeras trypčioja vietoje, kada demonstruoja neapsisprendimą ir plaukimą pasroviui, mūsų energija ir ryžtas keistis į gerąją pusę, gyventi šiuolaikiškoje modernioje valstybėje, turėti viziją, tampa aktualus. (…) Valdžia greitai nebus pajėgi vykdyti įsipareigojimų, nes dirbančių ir mokančių mokesčius žmonių tuoj bus tiek mažai, kad pageidavimų koncerto nebus galima išpildyti“, – šeštadienį Vilniuje vykusioje partijos taryboje kalbėjo E.Masiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA