Partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas” Lietuvoje nebus | Kas vyksta Kaune

Partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas” Lietuvoje nebus

BNS 2016/04/01 16:32
Archyvo nuotr.

Įvertinusi pakartotinio steigiamojo suvažiavimo dokumentus, Teisingumo ministerija kol kas neregistruoja „Neapmokestinamųjų pajamų didinimo“ („NPD“) partijos. Be to, ministerija kreipėsi į prokurorus, suabejojusi, ar pakartotinis partijos suvažiavimas apskritai įvyko.

„Teisingumo ministerija, įvertinusi steigiamosios partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ pakartotinio steigiamojo suvažiavimo dokumentus, kol kas negali patvirtinti steigiamos partijos pateiktų dokumentų tikrumo ir įstatų atitikimo įstatymų reikalavimams“, – BNS penktadienį sakė teisingumo ministro atstovas spaudai Sergejus Tichomirovas.

„Teisingumo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų atliktas tyrimas, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika. Vertinant kai kuriuos dokumentus ir kitą papildomą informaciją ministerijos atstovams kilo pagrįstų įtarimų, kad pakartotinis steigiamasis suvažiavimas galėjo neįvykti arba įvykti nesilaikant reikalavimų“, – kalbėjo jis.

Tam, kad partija galėtų dalyvauti Seimo rinkimuose, vėliausiai ji turi būti įregistruota balandžio 7 dieną.

„NPD“ pirmininkė Nijolė Giedraitienė BNS sakė, kad toks Teisingumo ministerijos sprendimas yra politinis, siekiant neleisti partijai dalyvauti rinkimuose.

Po pirmo „Neapmokestinamų pajamų didinimo“ suvažiavimo Teisingumo ministerija nusprendė neregistruoti partijos dėl nepakankamo steigėjų skaičiaus. Kaip nurodė ministerija, vasario 1-ąją pateiktuose partijos steigimo dokumentuose buvo nurodyti 2385 steigėjai, tačiau patikrinus jų duomenis valstybiniuose registruose ir palyginus juos su kitų partijų sąrašais, išsiaiškinta, kad nesutampa dalies asmenų vardai, pavardės, asmens kodai, dalis jų jau priklauso kitoms partijoms. Iš viso nustatyti 1888 teisingi įrašai. Įstatymai reikalauja, kad partijos steigėjais būtų ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Ministerijai taip pat abejonių sukėlė partijos pavadinimas. Ji kreipėsi į mokslininkus su prašymu pateikti savo nuomonę, ar viešasis juridinis asmuo savo pavadinime vartodamas žodžių junginį „neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ neklaidina visuomenės dėl savo veiklos tikslų ir jam teisės aktais suteikiamų teisių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA