„Kino pavasarį“ Kaune atidarė raudonu kilimu žengę žinomi kauniečiai | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasarį“ Kaune atidarė raudonu kilimu žengę žinomi kauniečiai

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą oficialiai atidarymą paskelbęs festivalis „Kino pavasaris“ atkeliavo ir į Kauną. Penktadienio vakarą „Forum Cinemas“ kino centre surengtame atidarymo renginyje netrūko žinomų kauniečių, kurie sutiko savaitgalį pasitikti su geru kinu.

Festivalį Kaune atidarė žymi islandų kino juosta ,,Viskas dėl šou”, kurią pristatė ir į žiūrovų klausimus atsakė filmo režisierius Benediktas Erlingsonas. Jam ir suteikta proga atidaryti „Kino pavasarį“ Kaune.

Kauniečiai „Kino pavasario“ metu galės išvysti net 93 kino seansus, kurie daugiausiai bus rodomi “Forum Cinemas” kino centre “Akropolyje”. Dalis kino juostų bus rodoma kino teatre „Romuva“, taip pat menų svetainėje „Largo“.

Kas laukia kauniečių?

Viena iš festivalio naujovių ilgieji filmai. Kauno žiūrovai festivalio metu turės galimybę išvysti 8 valandų filmą „Tūkstantis ir viena naktis“ ir 5,5 val. trukmės kino juostą „Namai“.

Kauniečiai pamatys įvairiausių žanrų filmus. Festivalis siūlo du filmus vaikams, taip pat komedijų, dokumentikos ir kt.

Išskiriami tokie filmai kaip „Mustangės“, kuris kurtas Turkijoje, bet ten šio filmo visi nekenčia. Visgi, pasaulis šį kino kūrinį vertina labai teigiamai, nes parodo tiesą, kuri per amžius klesti Turkijoje. Šis filmas apie moterų išnaudojimą nuo vaikystės, smurtą. Tai filmas, kuris suteikia daug emocijų.

Viena iš geriausių festivalio kino juostų – „Tana“. Tai filmas, sukurtas Vanuatų salose, kur vis dar veikia neužgesęs ugnikalnis. Tai tikra Romeo ir Džiūlietos istorija, tik veiksmas vyksta tarp dviejų genčių. Jaunuolių meilė sukelia pasipriešinimo ir kruvinas kovas. Įdomu tai, kad filmo aktoriai niekada nėra buvę kine ar jį režisavę, tačiau patys sugalvojo ir viską puikiai įgyvendino.

Komedijų sektoriuje šiais metais bus aprėptas visoks humoras. Štai „Vyrai ir viščiukai“ yra visiškai juodo humoro pavyzdys, kuris gali priversti pasijusti nejaukiai.

Visą filmų programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA