Policija mokės atlygį už vaizdo registratoriais nufilmuotus vairuotojų pažeidimus | Kas vyksta Kaune

Policija mokės atlygį už vaizdo registratoriais nufilmuotus vairuotojų pažeidimus

R. Tenio nuotr.

BALANDŽIO PIRMOSIOS POKŠTAS

Kauno policija ne juokais supyko: kad ir kiek reidų ir patikrinimų vykdoma, vairuotojai ir toliau pažeidinėja kelių eismo taisykles. Todėl Kauno kelių policijos viršininkas siūlys Susiekimo ministerijai priimti pataisas, pagal kurias būtų finansiškai skatinami pilietiški vairuotojai, fiksuojantys kitų eismo dalyvių daromus pažeidimus.

Ne itin mėgstami vairuotojai, dažnai komentaruose užgauliojami panašiais kreipiniais kaip „ožys“, netrukus galės ir uždirbti. Siūloma, kad kuo rimtesnį pažeidimą užfiksuos pilietiškas eismo dalyvis, tuo didesnę premiją jis gaus. Kelių policijos vadas užsimena, kad premijos dydis galėtų siekti 30% nuo išieškotos baudos sumos.

Pasitvirtinus informacijai apie praneštą girtą vairuotoją ir padėjus policijai jį sulaikyti, žadama įvesti vienkartinį premijos dydį – 290 eurų.

Nors tokie pilietiškų vairuotojų premijavimai papildomais kainuos šalies biudžetui, tikimasi, kad išaugus žmonių pilietiškumui ateityje bus galima sutaupyti pareigūnų atlyginimų sąskaita, nes daugelį nusižengimų užfiksuos patys gyventojai, o policijai beliks patikrinti informaciją ir pagal transporto priemonės valstybinį numerį nustatyti pažeidėją.

Pagal projektą, premijos pilietiškiems gyventojams bus išmokamos vieną kartą per metus, kartu su gyventojų pajamų mokesčio priemoka. Tiesa, norint gauti premiją, teks deklaruoti pajamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA