Apkaltinti signatarai atsako VSD: žvalgyba platina šmeižikišką informaciją apie Rusijos grėsmes | Kas vyksta Kaune

Apkaltinti signatarai atsako VSD: žvalgyba platina šmeižikišką informaciją apie Rusijos grėsmes

BNS 2016/03/31 13:41
DELFI nuotr.

Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo signataras Zigmas Vaišvila sako, jog Lietuvos žvalgybos institucijų paskelbta informacija apie jį bei kolegą signatarą Rolandą Paulauską ir dar kelis interneto portalus yra „šmeižikiška ir žinomai melaginga“.

„Viešai komentuodamas paminėjimą ataskaitoje apie grėsmes nacionaliniam saugumui vakar Valstybės saugumo departamento vadovas sakė: „Veiksmai kalba patys už save, mes ne teisine prasme vertiname signatarų veiklą, mes manome, kad tam tikri pasisakymai kelia grėsmę, parodo, kad yra žmonių, kurie pritaria Rusijos ekspansinei politikai“. Dariau Jauniški, labai blogai, jei saugumo institucijos negerbia teisės ir tamsta tai prisipažinote“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Z.Vaišvila.

Trečiadienį paviešintame Lietuvos žvalgybos institucijų grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime be kelių mažiau žinomų asmenų minimi ir signatarai Z.Vaišvila bei Rolandas Paulauskas, teigiama, kad jų veikla propagandos tikslais naudojasi Kremlius.

„Labai gerbiam signatarų indėlį į Lietuvos valstybę ir nepriklausomybę, bet paskutiniu metu faktai kalba patys už save. Paskaitykime, kokie buvo pareiškimai Rusijos žiniasklaidoje ir kaip Rusija (juos) interpretuoja. Aš dar kartą aiškinu, mes vertiname ne teisine prasme signatarų veiklą, o grėsmių prasme. Ir mes manome, kad tam tikri pasisakymai tiesiog kelia grėsmę, dėl to, kad Rusija labai išnaudoja tai savo informacinėje erdvėje, parodydami, kaip pas mus yra kitaip mąstančių, žmonių, kurie pritaria Rusijos ekspansinei politikai Ukrainoje ir taip toliau“, – spaudos konferencijoje trečiadienį komentuodamas šią ataskaitos dalį sakė Valstybės saugumo departamento direktorus Darius Jauniškis.

„Po šios žinomai melagingos ir šmeižikiškos informacijos paviešinimo, Lietuvos žiniasklaidoje ir jos komentaruose kilo didžiulė šmeižto banga, grasinimai susidoroti, įvairios nesantaikos kurstymai, tai nenuostabu, nes šią pirminę informaciją paskelbė Lietuvos valstybės specialiosios tarnybos, kurias įstatymas įpareigoja ne tik rūpintis valstybe ir jos piliečių saugumu, bet ir gerbti įstatymus, jų laikytis. Šiuose specialiųjų tarnybų dokumentuose paskleista šmeižikiška ir tikrovės neatitinkanti informacija“, – sakė Z.Vaišvila, o ataskaitą pristačiusių VSD bei Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovus ragino atsiprašyti bei atsistatydinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA