„Kino pavasaris“ Kaune nepamirš ir mažųjų žiūrovų | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ Kaune nepamirš ir mažųjų žiūrovų

Balandžio 1 d. Kaune prasidėsiantis festivalis „Kino pavasaris“ nepamiršta ir mažųjų kino teatro lankytojų. Gausiame Laikinosios sostinės repertuare – du itin kruopščiai atrinkti filmai šeimai.

Tai „Oskarams“ nominuota Ale Abreu juosta „Berniukas ir pasaulis“ (angl. „Boy&The World“) bei jausmingas Christian Duguay filmas „Gražuolė ir Sebastianas. Nuotykiai tęsiasi“ (angl. Belle & Sebastian: The Adventure Continues).

Herojus – pasaulį atrandantis berniukas

„Berniukas ir pasaulis“ – įspūdinga brazilų kino juosta pasakojanti apie meilės jausmo galią, kuomet tai, kas neįmanoma ir nepasiekiama, tampa artima. Filmo centre – berniukas, kuris ilgisi į tolimą miestą dirbti išvykusio tėčio. Apie šeimos ryšį nesustodamas galvoti jaunuolis netikėtai sulaukia stebuklo – į kambarį įsiveržęs vėjo gūsis nuskraidina jį į stebuklingą šalį, kur prasideda nuotykiai.

Ale Abreu filmas sujungia visus žmogiškus jausmus, nuo skausmo iki džiaugsmo. Spalvų paletė šiame animaciniame filme tokia pat plati, kaip ir emocijų. Filmo kūrėjai taip pat meistriškai išnaudoja kompozicines bei režisūrines galimybes. Juosta sulaukė pripažinimo svarbiausiuose kino festivaliuose ir šiais metais buvo nominuota „Oskarui“. Filmo anonsas.

Gražuolė ir sebastianas

Jaunuolio ir gyvūno ryšio svarba

„Gražuolė ir Sebastianas. Nuotykiai tęsiasi“ – istorijos apie našlaičio berniuko ir kalnų šuns draugystę tęsinys. Pirmoje dalyje aštuonmetis Sebastianas, padedamas senelio, po lengva pažįsta pasaulį ir jo negailestingas taisykles. Klaidžiuose kalnuose, kur gyvena berniukas, įvyksta jo susitikimas su nepaprasto grožio pasiklydusiu šunimi. Taip prasideda nepaprasta bei meilės kupina žmogaus ir gyvūno bičiulystė, ir tikrumo bei jautrumo paieškos žmonėse.

„Gražuolė ir Sebastianas. Nuotykiai tęsiasi“ toliau analizuoja ribą tarp gėrio ir blogio. Žmonių tarpusavio santykiai, žmogaus ir gamtos santykis, kuomet gamtos gėrybės ir rizika laviruoja ant plonytės linijos. Tačiau svarbiausia lieka žmogiškumas ir draugystė, kuri vienu metu verčia juoktis, o kitu – nepastebimai graudina. Prancūzo Chritiano Duguay juosta buvo puikiai įvertinta kritikų ir žiūrovų. Filmo anonsas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA