Turgavietėse – netikėti pareigūnų apsilankymai | Kas vyksta Kaune

Turgavietėse – netikėti pareigūnų apsilankymai

Pareigūnai netikėtai apsilankė Kauno apskrities turgavietėse, čia vykdyta prevencinė akcija: „Atsargiai – padirbti eurai!“. 

Turgavietėse lankytasi siekiant mažinti bendruomenės toleranciją šešėliniai ekonomikai, užsibrėžta teikti informaciją apie galimybes pranešti apie neskaidrios ekonomikos apraiškas ir stiprinti bendruomenės nepakantumą ekonominiams pažeidimams.

Akciją vykdė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyrius kartu su Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnais.

[galerija kiek=””]

Gyventojams pateikta informacija, kaip atpažinti padirbtus eurus, kaip elgtis gavus padirbtą euro banknotą. Pareigūnai domėjosi, kokias priemones patys prekybininkai naudoja netikriems eurams atpažinti. Pastebėta, kad tik dalis prekybininkų turi įsigiję pinigų tikrinimo aparatus arba eurų tikrinimo pieštukus. Pareigūnai įspėjo, kad tikrinti reiktų visas eurų kupiūras. Taip pat derėtų vengti imti didelės vertės banknotus gatvėje ar kitose nepatikimose vietose, perkant daiktus iš nepažįstamų asmenų. Turgaus prekeivius pareigūnai įspėjo, kad privalu išimti iš apyvartos gautus įtartinus pinigus ir nedelsiant bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešti apie gautus, kaip įtariama, padirbtus.

Akcijos „Atsargiai padirbti eurai“ metu taip pat buvo dalijami Europos centrinio banko parengti lankstinukai su prevenciniais patarimais, kaip atskirti padirbtas euro kupiūras nuo tikrų bei informacija apie naujųjų euro banknotų apsaugos priemones.

Pagrindiniai euro banknotų apsaugos požymiai:

Pačiupinėk: popierius šiugžda, jaučiasi spaudos nelygumai;

Pažiūrėk prieš šviesą: vandens ženklai (matoma arka arba langai, banknoto nominalas naujojoje serijoje deivė – Europa), apsauginis siūlelis, (matomas tik pakėlus prieš šviesą).

Pakreipk: holograma (vaizduojami nominalo skaičiai ir simboliai kinta pakreipus banknotą), blizganti juostelė (reverse su euro simboliu € ir nominalo skaičiumi 5, 10 ir 20 seno tipo eurų banknotuose), spalvą keičiantis nominalo skaičius (pakreipus 50, 100, 200, 500 bei naujo tipo 5 ir 10 eurų banknotuose).

Policijos pareigūnai dar kartą prašo žmonių būti dėmesingais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA