Būsimieji policininkai tapo neatlygintinais kraujo donorais | Kas vyksta Kaune

Būsimieji policininkai tapo neatlygintinais kraujo donorais

Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) šiandien buvo organizuojama kraujo donorystės akcija. Tai ne pirmoji akcija, kurią rengia LPM. Kursantų ir darbuotojų nuomone, atlikti kilnų darbą ir padėti tiems, kam labiausiai reikia, nėra sudėtinga, užtenka tik noro.

Akcija buvo rengiama bendradarbiaujant su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų kraujo centru. Kauno klinikose gydomiems pacientams kasdien reikia ne mažiau kaip 60 donorų kraujo, todėl LPM kolektyvas džiaugėsi galėdamas tapti neatlygintinais kraujo donorais.

„Nors be galo bijau adatų, bet įveikiu savo baimę, nes žinau, jog galiu kažkam išgelbėti gyvybę“, – sakė šiandien 9 kartą tapusi kraujo donore kursantė Birutė Šablinskaitė.

Šiandien pirmą kartą tapti kraujo donoru ryžosi ne vienas asmuo. Jie tikino, jog tai ne paskutinis kartas ir ateityje būtinai vėl duos kraujo.

„Žmones nuo donorystės atbaido nežinojimas arba baimės, todėl džiaugiamės dėl visų naujų donorų. Ypač nustebino LPM kolektyvo merginos, kurios tikrai drąsios ir ryžtingos, jos nušluostė nosį vyrukams. Vos keli vyrai ryžosi tapti neatlygintinais kraujo donorais“, – teigė Kauno klinikų kraujo centro darbuotojai.

[galerija kiek=””]

Kraujo donorais tapo ir bent po lašelį kraujo paaukojo 16 LPM darbuotojų bei kursantų. Norinčiųjų tapti donorais buvo ir daugiau, tačiau jiems sukliudė per didelis spaudimas, per mažas svoris, ar kitos priežastys.

Kraujo davimo procedūra yra visiškai saugi, greitai ir nesudėtinga, todėl po procedūros visi galėjo grįžti prie darbų arba į paskaitas. Be to, kiekvienas donoras buvo atskirai pakonsultuotas profesionalių specialistų, patikrintas jo kraujo spaudimas, svoris, hemoglobino kiekis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA