Į pratybas Rukloje atvyksta 600 Vokietijos karių | Kas vyksta Kaune

Į pratybas Rukloje atvyksta 600 Vokietijos karių

Stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione bendroms pratyboms ir mokymams šiemet į Lietuvą per kelis etapus atvyks per 600 Vokietijos rotacinių pajėgų karių ir keliais šimtais karinės technikos.

Kovo 30–balandžio 9 d. atvyksta pirmoji Vokietijos karių ir technikos grupė – beveik 300 Vokietijos kariuomenės Prancūzų-vokiečių brigados 291-ojo pėstininkų bataliono karių su daugiau nei 150 vienetų įvairios paskirties karinės technikos.

Lietuvą pirmieji Vokietijos rotacinių pajėgų kariai ir technika pasieks orlaiviais ir geležinkeliu. Vokietijos kariai bus dislokuoti Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje (Jonavos r.).

Karys.L.Ambrozevičiūtės nuotr.

Pagrindinė Vokietijos rotacinių pajėgų karių grupė į Lietuvą bus atskraidinta pirmąją balandžio savaitę Vokietijos kariuomenės orlaiviais. Šie Vokietijos kariai, prie kurių birželį prisijungs dar viena šalies karių kuopa, Lietuvoje treniruosis iki liepos mėnesio. Jie kartu su Lietuvos kariais dalyvaus šalyje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose. Kartu su jais treniruosis ir Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Liuksemburgo kariai.

Pratyboms Lietuvoje vokiečiai atsigabena pėstininkų kovos mašinas „Boxer“, šarvuotus žvalgybos visureigius „Fennek“ ir šarvuotus transporterius „Fuchs“, taip pat kitą techniką. Karinės transporto priemonės iš Vokietijos bus gabenamos geležinkeliu iki Šeštokų, iš kur kolonomis vyks savo eiga į Ruklą. Kariuomenės atstovai prašo vairuotojų supratimo dėl galimo eismo sutrikdymo ir informuoja, kad didžiausias transporto judėjimas maršrutu Šeštokai-Marijampolė-Kaunas-Rukla bus balandžio 3 dieną. Karinės technikos koloną sudarys apie 100 transporto priemonių.

Planuojama, kad šią Vokietijos rotacinių pajėgų grupę nuo liepos pakeis kita karių pamaina iš artilerijos vieneto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA