Pavasario vėjai spintoje: kas bus madinga, o kas ne? | Kas vyksta Kaune

Pavasario vėjai spintoje: kas bus madinga, o kas ne?

Organizatorių nuotr.

Pavasaris ir vasara į drabužių spintą atneš naujų ryškių spalvų, blizgesio ir elegancijos – tuo įsitikinusios Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ įsikūrusių parduotuvių mados bei stiliaus ekspertės.

Skrybėlėta ir plazdanti vasara

Mados specialistės teigia, kad šį pavasarį ir vasarą svarbiausias aprangos akcentas bus moteriškumas ir elegancija: „Romantiškam pasirinkimui tiks plazdančios žemę šluojančios suknelės, žydinčios gėlės, marinistiniai dryželiai ar šelmiški taškeliai. Šį stilių dar labiau išryškins suapvalintos plazdančios rankovės, dirželiai, kaspinėliai ir daugybė puošnių mezginių, o įvaizdžiui sustiprinti – skrybėlė“, – mano bendrovės „Baltika Lietuva“ komunikacijos vadovė Alina Kemežienė. Ši įmonė valdo tokias žinomas parduotuvės kaip „Monton“, „Ivo Nikkolo“, „Baltman“ ir „Mosaic“.

Tarp madingiausių sezono įvaizdžių A. Kemežienė išskiria 5-ąjį ir 6-ąjį dešimtmetį primenantį stilių ir „holivudinį“ naivios Lolitos įvaizdį: trumpi į apačią platėjantys švarkeliai su trijų ketvirčių rankovėmis, apvalios apykaklės, žaismingi trumpi sijonai, gėlėmis marginti švarkeliai ar kelnės.

Tarp rekomenduojamų sezono pirkinių – asimetriškas, priekyje trumpesnis, nugaroje ilgėjantis sijonas ar suknelė bei Coco Chanel laikmetį primenančios ilgos plačios kelnės, kurias galima derinti tiek su puošnia palaidine, tiek su aptemptais marškinėliais.

Blizgantys ir spalvoti žingsniai

„Šis pavasaris ir vasara stebins avalynės tendencijų gausa – jų išskiriama net 10. Tačiau vyraujanti tendencija – Afrikos stilius, kuriame susipina rusvi atspalviai, daug margaspalvių etninių Afrikos genčių raštų“, – egzotiškas naujienas pristato avalyne prekiaujančios „Ecco Baltic“ mažmeninės prekybos vadovė Jolanta Vičkienė.

Anot jos, vyrams bus aktualus keliautojo Indiana‘os Jones‘o įkvėptas atradėjo stilius, pasižymintis prigesintomis spalvomis ir prabangiomis detalėmis. Panašios spalvos vyrauja ir pastelinėje moteriškos avalynės kolekcijoje.

Visiška priešingybė – festivalių, futuristinis ir sportiniai avalynės stiliai, kuriuose gausu ryškių spalvų, blizgių detalių. Blizgumu pasižymi ir šampano spalvos stilius, kuris, pasak J. Vičkienės, suteikia laisvę spindinčią avalynę rinktis tiek sportuojant, tiek einant į vakarėlį ar ieškant tinkamiausio apavo vaikams. „Ecco Baltic“ atstovė neabejoja, kad šiltąjį sezoną tarp perkamiausių taip pat išliks verstos odos ir įvairių mėlynų atspalvių batai, taip pat jūrinio stiliaus – baltos, mėlynos ir raudonos spalvos derinių – avalynė.

Švytinti oda ir natūralumas

Kvepalų ir kosmetikos parduotuvės „Douglas“ makiažo ekspertė Julija Jermakova pavasariui ir vasarai pataria rinktis natūralų makiažą ir akcentuoti švytinčią odą: „Tam naudojami lengvos tekstūros makiažo pagrindai ir daug švytėjimo suteikiančios priemonės. Ši technika dar vadinama „strobing“ (liet. „blyksėjimas“)“, – sako ekspertė.

Lūpoms rekomenduojami švelnių ir šiltų atspalvių lūpų blizgesiai ar lūpų dažai, antakiams – šiek tiek paryškinantis ir natūralumą padedantis išlaikyti antakių gelis. Šiltojo sezono makiažo paletėje vyrauja oranžinė, mėlyna, geltona, koralinė ir žalia. Nebijančioms spalvų patariama rinktis spalvotą blakstienų tušą – pavyzdžiui, apatinio voko blakstienas nudažyti oranžiniu tušu, viršutinio – mėlynu.

Moterims sukurti nauji šio sezono kvepalai išsiskiria gėlių kvapais, suteikiančiais lengvumo, žvalumo, geros nuotaikos. J. Jermakovos teigimu, tokio kvapo pavyzdys galėtų būti „Dolce&Gabbana DolceRosa“. Vyrams šį pavasarį ar vasarą patariama rinktis citrusų, šipro ir rytietiškų prieskonių kvapus, kurie suteikia pasitikėjimo savimi, geros nuotaikos ir lengvumo, pavyzdžiui, „Gucci Guilty Eau“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA