Kauniečių teismui – stipriausi lietuviški muzikiniai klipai | Kas vyksta Kaune

Kauniečių teismui – stipriausi lietuviški muzikiniai klipai

Balandžio 1 d. Kaune startuojantis „Kino pavasaris“ pradžiugins ir melomanus. Konkursinės programos „Kažkas atsitiko“ metu, didžiajame ekrane bus galima išvysti geriausius pastarųjų metų lietuviškus muzikinius klipus. Konkursinėje programoje kauniečiai taip pat įsijaus į vertintojų amplua ir rinks favoritą.

Balandžio 3 d. kauniečiams muzikinius klipus pristatys režisierius Saulius Baradinskas ir reklamos produkcijos kompanijos „Zest“ vadovas bei „Kažkas Atstitiko” muzikinių klipų konkurso programos idėjos autorius Juozas Piekuras. Balandžio 10 d. Kaune vyksiantį specialųjį seansą pristatys konkurso koordinatorius, muzikos žurnalistas Karolis Vyšniauskas.

Seansų metu vertins žiūrovai

Per 90 minučių žiūrovai pamatys stipriausius Lietuvos režisierių sukurtus klipus, išleistus 2014 ir 2015 m. Tai pirmas kartas per 21-erius „Kino pavasario“ metus, kai muzikiniai klipai yra prilyginami filmams ir įtraukiami į festivalio programą.

Geriausius „Kažkas atsitiko“ klipus rinks muzikos ir kino profesionalų žiuri, o publika savo nuomonę išreikš specialiu balsavimu. Kiekvienas į seansą atėjęs žmogus galės įvertinti jam ar jai labiausiai patikusį klipą. Festivalio pabaigoje, susumavus balsus, bus išrinktas klipas – publikos prizo nugalėtojas. Dalyviai varžosi dėl pagrindinio 2 000 eurų prizo, įsteigto portalo „Pakartot.lt“.

Rasabasa - Vessels nuotr.

Tarp dalyvių – meninės vertės nestokojantys klipai

Į konkursą pretendavo beveik 200 lietuviškų muzikinių vaizdo klipų. Juos peržiūrėjo, įvertino ir atrinko bendra „Kino pavasario“ ir agentūros „Zest“ komanda. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo klipų kinematografiškumas ir meninė vertė.

Į konkursą pateko ir puikiai žinomų Lietuvos atlikėjų dainoms sukurti klipai: Marijono Mikutavičiaus „Drąsių niekas nežudo“ (rež. Ričardas Marcinkus), SKAMP „Good Girl Gone Bad“ (rež. Marla Singer), Jurgos Šeduikytės „Sapnas“ (rež. Arūnas Staponas ir Viktorija Raggana), „ba.“ „Sugebėt pasikeist“ (rež. Dominykas Bliznikas ir Paulius Miliauskas), Vido Bareikio „Eina sau“ (rež. „Stepdraw“) ir „Babkės“ (rež. Paulius Norvaiša).

Deeper Upper - Unity nuotr.

Taip pat varžysis keturi Sauliaus Baradinsko režisuoti klipai („Deeper Upper – Unity“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys – Į Venesuelą“, „Rasabasa – Interstellar“ ir „Rasabasa – Embers“), keturi Justo Ramanausko („Markas Palubenka – A Woman Of Stone“, „Neteisėtai Padaryti – Galvotas“, „Freaks On Floor – Feelings“, „Tomas Sinickis – Juokas pro ašaras“) ir trys Pijaus Vėberio („Rasabasa – Vessels“, „Lilas ir Innomine – Sau. Ir Tau.“, „JOIO – We Are The Same Blood“) darbai.

Į „Kažkas atsitiko“ programą taip pat atrinkti Rygos kino festivalio muzikinių klipų programoje varžęsi grupės „Earcraft“ vaizdo klipas dainai „Heaven Too Close“ (rež. Martynas Norvaišas ir Kamilė Milašiūtė) ir dueto „Red Milk“ ironiškas klipas dainai „Beat Patrol (Įvykis rajone)“ (rež. Darius Šilėnas).

Konkurse taip pat varžysis animacinis grupės „Monkey Tank“ vaizdo klipas dainai „One Way Ticket“ (rež. Jonė Zakaraitė), grupės „Kūjeliai“ klipas dainai „Už tūkstančio durų“ (rež. Armas Rudaitis), hiphopo atlikėjų susivienijimo „Despotin Fam x Goodhood“ klipas dainai „Taxi“ (rež. Gvidas Bindokas). Programą užbaigs elektroninės muzikos kūrėjo Manfredo klipas dainai „Uumellmahaye“ (rež. Rūta Kiškytė ir „pvz.lt“).

Duoklė kultiniam filmui

Video gamybos agentūros „Zest“ inicijuotas konkursas simboliškai pavadintas „Kažkas atsitiko“, pagerbiant prieš 30 metų sukurtą bene pirmąjį Lietuvoje muzikinį filmą tokiu pačiu pavadinimu. Tada pirmieji muzikiniai klipai buvo sukurti kultinėms Lietuvos grupėms „Antis“ ir „Foje“, dainininkui ir dainų autoriui Vytautui Kernagiui. Šįkart žiūrovai didžiajame kino ekrane išvys naujos kartos klipų kūrėjų darbus.

Filmų repertuarą rasite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA