Pasiūlė riboti nemokamo parkavimo laiką ir naikinti parkavimo vietas | Kas vyksta Kaune

Pasiūlė riboti nemokamo parkavimo laiką ir naikinti parkavimo vietas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karaliaus Mindaugo prospektas – kone vienintelė vieta, kur įmanoma pasistatyti automobilį miesto centre nemokamai. Tačiau tai sukelia ne tik patogumą. Šioje gatvėje įsikūrusios įmonės susiduria su problema, kai jų klientai neturi kur parkuoti automobilių, nes vietos dažniausiai būna užimtos visą darbo dieną.

Karaliaus Mindaugo prospekto bėdos

Karaliaus Mindaugo prospekte daugelis kauniečių palieka automobilius ilgesniam laikui, dažnu atveju – visai darbo dienai. Dienomis beveik visos vietos būna užimtos ir tai sukelia problemų į įmones ir įstaigas atvykstantiems kauniečiams. Verslininkai pasiūlė įvesti ribotą laiką stovėti leisiančius ženklus, iki 1 ar 2 valandų.

Transporto ir eismo skyriaus specialistai siūlė ties Karaliaus Mindaugo prospekto 29-uoju pastatu įvesti mokamą parkavimą. Tačiau tam nepritarta, nuspręsta palikti galioti esamą tvarką, mat pakeitus taisykles, reikėtų papildomo kontrolės mechanizmo. Prie šios idėjos planuojama sugrįžti, kai mieste pradės dirbti bendras savivaldybės viešosios tvarkos ir policijos ekipažas.

Verslininkai turi galimybę išsipirkti stovėjimo vietas „Rezervuota“, tačiau tuomet jų klientai turėtų matomoje vietoje automobiliuose palikti stovėjimo leidimus.

Muitinės gatvėje prašė naikinti parkavimo vietas

Dar vieni verslininkai su panašiu prašymu kreipėsi dėl Muitinės gatvės, besiribojančios su Rotušės aikšte. Jie prašė visiškai uždrausti automobilių stovėjimą ties Muitinės gatvės 1-uoju namu.

Motyvuojama buvo, kad prie itin siauro šaligatvio dar pristatomi automobiliai, žmonėms sunku prieiti, nepatogu įeiti į veikiančią kavinę.

Komisijos nariai nepritarė, kad parkavimo vietos čia būtų panaikintos, nes senamiestyje ir taip trūksta vietų palikti automobilius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA