Kas vyksta Kaune per Velykas? (įdomiausi šventiniai renginiai) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune per Velykas? (įdomiausi šventiniai renginiai)

afoto.eu / Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Nuo senų laikų lietuviai pirmąją Velykų dieną leisdavo namuose su šeima, prie gausaus Velykų stalo, o antrąją dieną lankydavosi svečiuose ar bendruomenės renginiuose. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija pateikia sąrašą renginių tiems, kuriems pabos būti namuose. 

Visi renginiai Kaune»

Nuo kovo 24 dienos Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse kviečia visus aplankyti verbų bei velykinių stalų ekspozicijų, veikiančių net šešiose muziejaus sodybose: Kirdeikių, Gyvakarų, Rudaminos, Obelinės, Gintališkės bei Darbėnų.

Na o antrąją Velykų dieną muziejus kvies ne tik tradiciškai paminėti Velykas, bet ir atšvęsti muziejaus 50-ąjį gimtadienį dalyvaujant įvairiuose žaidimuose, viktorinose ar kitose veiklose. Apie tai daugiau informacijos rasite čia».

Kovo 28-ąją, 12 valandą, Vilniuje gimusi iniciatyva „Gatvės gyvos“ debiutuos Kaune su ekskursija po senamiestį. Organizatoriai kviečia visus norinčius rinktis prie Kauno pilies tilto ir pasiruošti turiningam pasivaikščiojimui su Kaune visą gyvenimą praleidusia gide. Tikslesnę informacija apie ekskursiją rasite organizatorių tinklalapyje.

Antrąją Velykų dieną 13 valandą kauniečiai kviečiami į koncertą „Alleluja“, vyksiantį Kauno šv. Mykolo arkangelo (Įgulos) bažnyčioje. Daugiau informacijos rasite renginių kalendoriuje».

O nuo 14 valandos studentai gaivins seną tradiciją ir iš Studentų skvero ridens milžinišką margutį link Miesto sodo.

Šia akcija Kauno studentija siekia ne tik išradingai paminėti Velykas, bet ir pasiekti Lietuvos didžiausio butaforinio margučio rekordą. Kiaušinio matavimai prasidės likus pusvalandžiui iki eisenos, o pasiekus Miesto sodą, visų ridenusiųjų bei eiseną stebėjusiųjų lauks koncertas. Tiksli pirmadienį vyksiančio renginio programa – čia».

Taip pat pirmadienį kauniečių lauks „Didysis Velykinis pasveikinimas“ Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje (14 val.), Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje (15:30 val.) bei Kauno arkikatedroje bazilikoje (17 val.). Daugiau informacijos rasite čia».

Norintiems apsilankyti Velykinių iškilmių pamaldose – detalų Kauno arkivyskupijos paskelbtą mišių sąrašą galite rasti čia».

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA