Sulaikyti elnius šaudę aplinkos apsaugos inspektoriai | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti elnius šaudę aplinkos apsaugos inspektoriai

R. Tenio nuotr.

Sulaikyti tauriuosius elnius sumedžioję brakonieriai, jų padaryta žala gamtai vertinama. Skaičiuojama, kad padaryta žala gali būti didesnė nei 14 tūkst. eurų. Įtariamieji yra neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai ir anksčiau patys ne kartą yra sugavę brakonierius.

Pasak Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininko Raimondo Baltaduonio, sulaikytieji yra medžiotojai, abu – neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, iki tol vertinti kaip nepriekaištingos reputacijos.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Tomas Barkauskas teigia, kad nusikaltimo metu naudoti ginklai legalūs. Šiuo metu įtariamieji sulaikyti, paskirta kardomoji priemonė, nusikaltimo metu naudoti ginklai ir automobiliai konfiskuoti.

Nusikaltimas atliktas kovo 23-iosios naktį, apie 2.30 val. Kauno r., Garliavos sen., Pajiesio k. ribose. Vienoje sodyboje rasti du nušauti, nulupti ir išmėsinėti taurieji elniai, jų skerdiena. Preliminari padaryta žala gamtai vertinama apie 14 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu, bendradarbiaudami su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistais, pareigūnai nustatė ir sulaikė du, kaip įtariama, brakonieriavusius vyrus, neetatinius gamtos aplinkos apsaugos inspektorius.

Vyrų gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose atliktos kratos. Kratų metu rasta ir paimta: šaunamieji ginklai, šaudmenys, tūtelės, optiniai taikikliai, kaip įtariama, naktinio matymo įranga ir kt. daiktai. Leidimus šaunamiesiems ginklams ir šaudmenims vyrai turėjo, tačiau dalis ginklų buvo laikomi pažeidžiant nustatytą tvarką. Taip pat buvo paimtas ir vieno iš sulaikytų vyrų automobilis „Audi 100“, kuriuo, kaip įtariama, į sodybą buvo pargabenti nušauti elniai.

1991 m. ir 1985 m. gimusiems Kauno miesto gyventojams pareikšti įtarimai dėl neteisėto medžiojimo, jiems paskirtos kardomosios priemonės nesusijusios su laisvės apribojimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA