G.Labanauskas: ne kiekvienas musulmonas yra teroristas | Kas vyksta Kaune

G.Labanauskas: ne kiekvienas musulmonas yra teroristas

Archyvo nuotr.

Ne kiekvienas musulmonas teroristas, tačiau kol kas savižudžiai sprogdintojai tik musulmoniškojo pasaulio atstovai. Mums artėjant taikos ir santarvės metui, šventoms Velykoms, ramiau būtų apsikabinti ir pasveikinti su šventėmis budistą, krišnaitą ar bet kurio kito tikėjimo atstovą, išskyrus musulmoniškąjį, nes šis apsikabinimas gali būti paskutinis, prieš kūnui subyrant į molekules ir atomus.

Valstybės saugumo vadovas tikina, kad nemato poreikio didinti pavojaus lygį Lietuvoje, seimo nariai ir toliau mano, kad didžiausia grėsmė Lietuvai – Rusija, opiausia problema Europos parlamentarams -kaip per šventes parskristi namo. Bet taip yra tik iki tol, kol niekas nedriokstelėjo Lietuvoje.

Po to prioritetai persiskirstys, saugumiečiai ir seimo nariai identifikuos ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio priešą numeris vienas – tarptautinį terorizmą, Europos parlamento nariai nebeskubės namo, kol nebus priimtas visas paketas adekvačių kovos su tarptautiniu terorizmu veiksmų ir priemonių.

Noriu pabrėžti- adekvačių, nes kol kas kova su terorizmu (bent jau Europos Sąjungoje) primena du boksininkus ringe, iš kurių vienas laikosi taisyklių, o kitas spiria koja ir dar žemiau juostos. Nesunku atspėti kovos baigtį nepasikeitus situacijai.

Taigi situaciją reikia keisti ir būtų gerai, kad tai pavyktų padaryti išvengus sprogimų Lietuvoje, mums ir taip dedantiems pastangas išnykti iš pasaulio geopolitinio žemėlapio (mažas gimstamumas, dideli emigracijos mastai) tai būtų per didelė kaina.

Teroristai kariauja nekonvencinį karą, kuriame taisyklių nėra, o Europos Sąjungoje žaidžiama pagal humaniškas taisykles (iš esmės prigimtines, nes taikus, be karinių konfliktų visų tautų gyvavimas -pagrindinė ES susikūrimo prielaida), kurios niekada neleis išrauti terorizmo šaknų.

Tai puikiai iliustruoja garsiausio norvegų žmogžudžio -Anderso Beringo Breiviko pavyzdys, kuris pražudęs šimtus gyvybių, kalėjime „vartosi kaip inkstas taukuose“ ir bylinėjasi su valstybe, kuri jei iš tiesų gintų ir gerbtų savo piliečius būtų jį pasmerkusi myriop.

Problema ne pavieniuose teroristuose, problema netgi ne islamo valstybė.

Pagrindinė problema musulmonų bendruomenėse, tuose kurios nėra lojalios savo valstybei, kurios bendruomenės nariau lojalūs teroristiniams dariniams, neišduoda teroristų, laikydami juos savo tikėjimo broliais.

Plačiai atvėrusi sienas Europos sąjunga gavo pigią darbo jėgą, gavo valstybės prieaugį, intelektualiems europiečiams nebereikia dirbti juodų darbų, emancipuotoms europietėms gimdyti vaikų, reikia tik džiaugtis gyvenimo malonumais ir nesukti galvos dėl realios, o ne tariamos integracijos skirtingų kultūrų, kardinaliai skirtingos pasaulėžiūros žmonių į europietišką bendruomenę.

Tokia situacija tęstis nebegali, nes ji leis terorizmui užsiauginti kritinę masę, kurią pasiekus nebesuvaldysime situacijos civilizuotame pasaulyje.

Būtina bent jau pradžiai įvesti „patrioto akto“ analogą, kaip tai padarė amerikiečiai po rugsėjo 11-osios teroro aktų. Nebijoti įžeisti musulmonų bendruomenės narių nepasitikėjimu dirbant reikalingą prevencinį darbą, jei tai padės kovoti su terorizmu ir išsaugoti šimtus gyvybių.

Dr.Gintautas Labanauskas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA