Ryškiausiems teatralams – „Fortūnos“ apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Ryškiausiems teatralams – „Fortūnos“ apdovanojimai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno rotušėje pagerbti ryškiausiai sublizgėję Kauno teatralai. Jiems Kauno meras Visvaldas Matijošaitis įteikė 9 „Fortūnos“ statulėles ir 6 diplomus.

Renginio pradžioje teatro žiurkės su humoru pažvelgė į Kauno teatrų gyvenimą, aptarė visus svarbiausius praėjusių metų įvykius.

„Simboliška, jog šiemet teatro diena sutampa su artėjančiomis Velykomis. Sveikinu visus su profesine švente“,- teigė „Fortūnų“ apdovanojimų naujoji komisijos pirmininkė Kristina Steiblytė.

Geriausiu dramos aktoriumi šiais metais tapo Liubomiras Laucevičius už vaidmenis spektakliuose „Miškinis“ ir „Hamletas“. „Fortūna“ įteikta Kauno valstybiniam muzikiniam teatrui už geriausią spektaklį „Dryžuota opera“. Už vaidmenis spektaklyje „Žydrasis Dunojus“ apdovanota baleto solistė Auksė Mikalajūnaitė.

Apdovanojimas tai pat įteiktas kompozitoriui Antanui Jasenkai už operą „Dryžuota opera“. Pastebėta bei įvertinta ir šio spektaklio kostiumų dailininkė Giedrė Brazytė. Už vaidmenis spektakliuose „Miškinis“, „Hamletas“, „Mechaninė širdis“ „Fortūnos“ statulėlė įteikta Eglei Grigaliūnaitei. Toks pat apdovanojimas įteiktas spektaklio „Hamletas“ scenografei Paulei Bocullaitei.

Geriausia antraplane aktore pripažinta Vilija Grigaitytė už vaidmenį spektaklyje „Miškinis“.

Už nuopelnus Lietuvos teatrui padėkos „Fortūna“ skirta Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriui Antanui Kurkliečiui.

Diplomus už praėjusio teatro sezono kūrybą gavo aktorius Jonas Baranauskas, šokio teatras AURA, Kauno valstybinis lėlių teatras už bendradarbiavimą ir atvirumą kuriant spektaklį „Pliauskiukas Ivasiukas“. Gabrielė Bielskytė apdovanota už debiutą miuzikle „Karmen. Diplomai tai pat įteikti šokio spektaklio „Rezonansas“ kūrybiniai grupei, Valtersiui Siliui ir Janiui Balodžiui už kolektyvinę dramaturgiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA