Per V.Čepinskio koncertą „Žalgirio“ arenoje skambėjo aukščiausios prabos muzika | Kas vyksta Kaune

Per V.Čepinskio koncertą „Žalgirio“ arenoje skambėjo aukščiausios prabos muzika

Organizatorių nuotr.

Kovo 22 d. vakarą „Žalgirio“ arenos erdves užėmė aukščiausios prabos muzika ir muzikantai – bene garsiausias Lietuvos smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir jo vadovaujama orkestras „Senoji Camerata“.

Didžiausioje arenoje Baltijos šalyse skambėjo daug įspūdingos muzikos, kurią atliko garsiojoje „Juilliardi“ mokykloje mokęsis, „Carnegie Hall“ smuikavęs, septynerių metukų Nacionalinės filharmonijos salėje rečitalį pagrojęs, o dešimties su Nacionaliniu simfoniniu orkestru debiutavęs Lietuvos smuiko meno etalonas V.Čepinskis, jo talentingieji tarptautinių konkursų laureatai bei neprilygstamasis styginių orkestras „Senoji Camerata“. Muzikos gurmanai galėjo mėgautis dviejų dalių koncertu.

„Pasigalynėkime. Itališkas smuikas prieš 15 tūkstančių žiūrovų erdvę!“, – prieš koncertą juokavo smuiko virtuozas V.Čepinskis.

Smuikininko ir orkestro pasirodymas prasidėjo tarsi malda ir nusilenkimu prieš daugiau nei 330 metų, vos dieną anksčiau nei vyko šis įspūdingas koncertas, gimusiam Johanui Sebastianui Bachui – nuostabia melodija iš jo „Mato pasijų“ bei V.Čepinskio paskyrimu Bachui – „Hommage a BACH“.

Orkestras į tai atsakė aistringa ispano Isaaco Albeniso „Sevilia“ ir velniškai ugningu vengro Leo Weinerio šokių „Divertismentu“.

Netrukus „Žalgirio“ arenoje susirinkusių žiūrovų sielas suvirpino Sergejaus Krinicino gitaros aukso fondo perlas F.Tarregos „Prisiminimai apie Alhambrą“, J.S.Bacho tema svingavo V.Čepinskis, Bernardas Petrauskas ir Danielis Rubinas, o Ugnė Petrauskaitė šoko Fausto Latėno „Pasadoblį“.

Arenoje taip pat nuskambėjo Astoro Piazzollos „Buenos Airių pavasaris“, kuris buvo tarsi paminėjimas prieš dvi dienas įvykusiam pavasario lygiadieniui.

Styginių orkestras sugrojo ir F.Schuberto genialiąją baladę „Girių karalius“, Johano Strausso polką bei visiems žinomą Aramo Chačaturiano „Šokis su kardais“.

„Esu laimingas ir dėkingas, kad klasikinė muzika skambėjo tokioje modernioje arenoje“, – po koncerto neslėpė V.Čepinskis.

Šis koncertas buvo ypatingas ir tuo, kad giliai širdyje ryškiausias Lietuvos smuikininkas jį skyrė dukrai Marijai, kuriai kovo 22-ąją, koncerto dieną, sukako lygiai mėnuo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA