Plėšikai to tikrai nesitikėjo: atvyko apiplėšti, o čia jų laukė pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Plėšikai to tikrai nesitikėjo: atvyko apiplėšti, o čia jų laukė pareigūnai

Kauno policija skelbia apie neįtikėtinos sėkmės operaciją.

Praėjusių metų gruodžio 22 d. apie 18.00 val. Jonavos r., Dumsių sen., Šveicarijos k., pagal skelbimą internete pirkėjams atvažiavus pirkti automobilio „Opel Insignia“, prie jų priėjo kaukėtas vyriškis, kuris, grasindamas ginklu, liepė atiduoti turimus 7 000 eurų. Ne tarnybos metu neuniformuotam 41-erių metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Ignalinos rinktinės sargybų skyriaus vyresniajam pasieniečiui užpuolikui pasakius, jog jis yra pareigūnas ir taip pat turi ginklą, pastarasis nedelsiant pasišalino. Žmonės nenukentėjo.

Sausio 6 d. apie 17.00 val. Jonavos r., Užualių sen., Išorų k., nepažįstamas apie 30-35 m. amžiaus vyras, veidą iki nosies apsirišęs juodos spalvos šaliku, grasino automobiliu „Citroen Xsara Picaso“ atvykusioms 3 moterims ir 2008 m. gimusiai mergaitei, sakydamas „duokit pinigus arba šausiu“. Vyras, negavęs pinigų, pasišalino. Turtinė žala nebuvo padaryta, fizinis skausmas nebuvo sukeltas. Kauno apskr. VPK dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d. 180 str. 3 d. dėl plėšimo panaudojant šaunamąjį ginklą.

Aiškinantis minėtų įvykių aplinkybes, kriminalinės policijos pareigūnai atliko daugybę viešų ir neviešų ikiteisminio tyrimo veiksmų, o išanalizavę gautus duomenis ir siekdami nustatyti asmenis, kurie, paskelbdami fiktyvų skelbimą, galimai planavo įvykdyti plėšimą, kreipėsi į prokuratūrą dėl pareigūnų veiksmų atlikimo neatskleidžiant savo tapatybės.

Jau kovo 20 d. nustatyta, kad šiuos plėšimus, kaip įtariama, galėjo įvykdyti 1990 m. gimęs Karmėlavos gyventojas. Todėl pareigūnai nusprendė veikti. Kriminalinės policijos pareigūnai, apsimesdami automobilio pirkėjais, pagal skelbimą internete susitarė su tariamu pardavėju susitikti, apžiūrėti automobilio, o jei jis tiks ir jį nusipirkti.

Kovo 21 d. 19.30 val. pirkėjais apsimetę pareigūnai nuvyko į pardavėjo nurodytą vietą Jonavos r., Užusalių sen., Išorų k. Neilgai trukus prie automobilio priėjo du asmenys su kaukėmis ant galvų, rankose laikydami daiktus, panašius į pistoletus. Vienas iš asmenų staigiais judesiais kelis kartus bandė atidaryti vairuotojo dureles, po to pro dalinai pravirą langą grasindamas daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų. Kitas kartu atėjęs asmuo, laikydamas rankose daiktą, panašų į pistoletą, stovėjo šalia automobilio.

[galerija]

Sulaukę minėtų asmenų veiksmų, kaip įtariama, įvykdyti plėšimą, t. y. grasinant pagrobti pinigus, skirtus automobilio pirkimui, automobilyje buvę Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai nedelsiant sulaikė 1990 m. ir 1991 m. gimusius Karmėlavos gyventojus. Kadangi asmenys aktyviais veiksmais priešinosi sulaikymo metu, todėl pareigūnai panaudojo kovinių imtynių veiksmus, elektros impulsinį prietaisą „TASER“ bei tarnybinį ginklą. Vyrai uždaryti į areštinę.

Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d. 180 str. 3 d. ir 286 str. dėl plėšimo panaudojant šaunamąjį ginklą ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

1991 m. gimęs įtariamasis anksčiau yra teistas už analogišką nusikaltimą, teistumas neišnykęs, sulaikytas bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu.

1990 m. gimęs įtariamasis niekur nedirba, įsiskolinęs valstybei.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai. Šiandien prokurorai kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės sumėmimo įtariamiesiems skyrimo.

Kauno apskirties policija perspėja gyventojus nebūti patikliais, nesusigundyti mažesnėmis transporto priemonių kainomis nei rinkos, nevykti apžiūrėti planuojamos pirkti transporto priemonės į nuošalias vietoves tamsiu paros metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA