Po įvykių Briuselyje, stiprinamas Lietuvos oro uostų saugumas | Kas vyksta Kaune

Po įvykių Briuselyje, stiprinamas Lietuvos oro uostų saugumas

BNS 2016/03/22 12:53
Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Po išpuolių Briuselyje Lietuvos oro uostai yra pasirengę taikyti griežtesnes apsaugos priemones, jeigu Valstybės saugumo departamentas nuspręstų pakelti teroro išpuolių grėsmės lygį. Tai po antradienį atliktų „stalo pratybų“ BNS sakė Civilinės aviacijos administracijos direktorius Joris Gintilas.

„Tai, ką išgirdome, tenkina, manome, kad oro uostai pasirengę taikyti papildomą kontrolę tiek terminalo viduje, tiek išorėje. Įvertinome, kas būtų, jei būtų pakeltas grėsmės lygis iki vidutinio, tai galime konstatuoti, kad oro uostai yra pasirengę tokių procedūrų įvedimui“, – BNS sakė J.Gintilas.

J.Gintilas teigė negalintis atskleisti, kokios papildomos apsaugos priemonės būtų taikomos, VSD pakėlus teroro išpuolių grėsmės lygį: „Tai yra riboto naudojimo priemonės, jos yra slaptos tam, kad nebūtų žinoma visiems, taip pat ir galimiems teroristams“.

Jis teigė, kad dabartinės priemonės neprailgina keleivių laukimo oro uoste laiko, bet pradėjus taikyti papildomas priemones, laikas pailgėtų.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad po sprogimų Briuselyje Lietuvoje sustiprinta objektų apsauga, bet teroro grėsmės lygis išlieka žemas ir jo didinti kol kas neketinama. Grėsmės lygį Lietuvoje vertina Valstybės saugumo departamentas.

Per du sprogimus Briuselyje antradienį žuvo mažiausiai 34 žmonės. Netrukus po sprogimo oro uoste, pranešta apie sprogimą Briuselio metro stotyje, esančioje netoli Europos Sąjungos institucijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA