Kaunietė, organizavusi prostituciją, merginas kankino elektra | Kas vyksta Kaune

Kaunietė, organizavusi prostituciją, merginas kankino elektra

delfi.lt 2016/03/22 09:11
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas atvertė gan neįprastą baudžiamąją bylą, kurioje moteris kaltinama prostitucijos organizavimu. Tiesa, už šį nusikaltimą jau nuteistas buvęs moters vyras. Dabar atėjo metas atsakyti ir Ramunei Mačiulienei. Teismas bylą nagrinėja uždaruose teismo posėdžiuose.

[galerija kiek=””]

R. Mačiulienei, kuri savo kaltės nepripažįsta, pareikšti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Nukentėjusiomis šioje byloje pripažintos trys merginos. Dvi iš jų dalyvavo pirmadienio teismo posėdyje.

Beje, už šį nusikaltimą jau yra nuteistas R. Mačiulienės vyras Julius Mačiulis. Teismas 2013 metų vasarą nutarė, kad merginas Vokietijoje išnaudojęs kaunietis už grotų privalės praleisti 6 metus 9 mėnesius.

R. Mačiulienė kaltinta tuo, kad kartu su vyru 2009 metais, iš anksto susitarę daryti, tęsti ir užbaigti daromą nusikalstamą veiką, pasiūlė merginoms vykti į Vokietijoje esantį viešnamį dirbti prostitutėmis, kur jas ir nugabeno.

DELFI rašė, kad J. Mačiulis dviem merginoms pasiūlė važiuoti dirbti prostitutėmis legaliame Vokietijos viešnamyje. Šioms sutikus, kaunietės buvo įdarbintos Sendeno miesto viešnamyje „Platinum Senden“. Seksualines paslaugas pasilinksminimo namuose teikusios lietuvaitės buvo populiarios, todėl sąvadautojai panoro iš viešnamio gauti didesnę pelno dalį.

Kartą jie atvežę vieną merginą pareikalavo, kad viešnamio valdytojas sumokėtų daugiau nei iki šiol, tačiau šiam nesutikus, sąvadautojai pareikalavo, kad čia dirbančios merginos susirinktų daiktus.

„Išvažiuojame kitur“, – sakė vienas sąvadautojų. Merginos nesutiko, todėl prieš jas buvo panaudota psichinė prievarta – joms buvo grasinama, kad bus sumuštos, o apie jų darbą sužinos šeimos nariai. Tačiau net ir tada merginos nepakluso sąvadautojų reikalavimams – jos norėjo likti viešnamyje, kuriame nesiskundė nei darbo, nei gyvenimo sąlygomis.

Merginas į Vokietiją atvežę vyrai taip lengvai nepasidavė – vieną naktį jie atvažiavo į viešnamį ir dvi merginas išsivežė per prievartą. Tiesa, jos dar bandė priešintis, tačiau buvo sumuštos, taip pat bauginamos, jog bus parduotos kaip lėlės rusų mafijai, o tada ir baigsis jų, princesių, gyvenimas. Į vieną nuomojamą butą, kuriame buvo laikoma dar viena lietuvaitė, merginas nuvežę sąvadautojai iš jų atėmė pasus, mobiliuosius telefonus ir pinigus, kuriuos jos buvo uždirbusios.

Maža to, merginos buvo priverstos pasirašyti skolos raštelius – esą yra skolingos po 5 tūkst. eurų. Nelaisvėje laikomos prostitutės taip pat buvo kankinamos elektros laidais – viena neatlaikiusi įtampos nusprendė nusižudyti. Laimei, ją išgelbėjo medikai, tačiau vėliau, išleista iš ligoninės, ji vėl atsidūrė sąvadautojų rankose.

Merginos patyrė tikrą pažeminimą ir smurtą – kai atsisakė paklusti savo sąvadautojams, buvo kankinamos: nukirpę elektros laidą nusikaltėliai vieną jo galą įjungė į tinklą, o kitu lietė aukų kūnus: vienai buvo nudeginta šlaunis, kitai – krūtis.

Tiesa, ne savo noru. Vienai merginai pavyko iš vergovės išsivaduoti – ji susisiekė su tėvais, kurie atvažiavo į Vokietiją ir ją išsivežė į namus. Tuo metu kitos dvi kaunietės buvo įdarbintos viešnamyje „Love Palace“ – už tai sąvadautojams klubo šeimininkai atseikėjo solidžią sumą. Tačiau net ir tada merginos negalėjo ramiai gyventi – jas visą laiką stebėjo tie patys sąvadautojai, kurie iš jų atimdavo visą uždarbį. Čia jos dirbo apie dvi savaites, kol galop nusprendė pranešti apie neteisėtus sąvadautojų veiksmus.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA