Viešieji darbai Kaune apims kultūrą ir kapines | Kas vyksta Kaune

Viešieji darbai Kaune apims kultūrą ir kapines

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Miesto taryba patvirtino ne tik šių metų viešųjų darbų sąrašus, bet ir skiriamą pinigų sumą bei darbo vietų skaičių. Šiemet viešuosius darbus atliekantys žmonės keliaus ir į kapines, ir į muziejaus archyvus.

2016-ais metais iš tikslinių valstybės dotacijų Kauno miesto viešųjų darbų organizavimui skirta 150 tūkst. eurų. Miesto taryba pritarė, jog šiemet viešuosius ir visuomenei naudingus darbus galės atlikti 336 žmonės, kurie pasiskirstys per 180 darbo vietų.

Konkursui buvo pateiktos 48 paraiškos organizuoti viešuosius darbus Kaune, tačiau suma buvo per didelė, tad atrinkti prioritetiniai darbai. Komisija prioritetinėmis laikė tas organizacijas, kurių paraiškose nurodyti darbai neša socialinę naudą vietos bendruomenei ir neapsiriboja darbais vien tik savose teritorijose.

Viešieji darbai ves ir į kapines

Būtinų darbų, kuriuos atliks iš Kauno Darbo biržos siunčiami žmonės, sąraše įrašyti įvairiausi darbai. Prie įprastų darbų, tokių kaip šiukšlių rinkimas pakelėse, sniego kasimas, želdinių priežiūra, paplūdimių valymas, galima sutikti ir kiek kitokius darbus.

Viešųjų darbų sąraše įrašyti ir kapinių teritorijos tvarkymo darbai arba su kultūra susijusios veiklos. Pastarajame sektoriuje viešus darbus atliekantiems žmonėms teks keliauti į istorijos paveldo objektus, muziejus ir ten atlikti pagalbinius darbus, tad galbūt bus galimybė prisiliesti prie vertybių ir pasisemti išminties iš senovės.

Projekte numatyta, jog Darbo biržos siunčiami asmenys tvarkys ir stichiškai susidariusius sąvartynus, tačiau šiai veiklai organizuoti nebuvo pateikta nei viena paraiška.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA