Kviečia Velykas švęsti Rumšiškėse | Kas vyksta Kaune

Kviečia Velykas švęsti Rumšiškėse

R. Žaltausko nuotr.

Lietuvos liaudies buities muziejus antrąją šv. Velykų dieną, kovo 28-ąją, 12 val. visus kviečia į atbundančios gamtos – Velykų šventę.

[galerija kiek=”4″]

Organizatoriai žada, jog muziejaus teritorijoje šurmuliuos gardumynų mugė, puikią nuotaiką palaikys linksmieji lalaunykai, o pas gerus vaikus su dovanomis atvyks Velykė su miško ilgaausiais.

„Pakviesime savo jėgas išbandyti liaudiškuose žaidimuose, o gudrumą pademonstruoti viktorinose“, – teigė muziejaus atstovai ir pridūrė, jog žiūrovų lauks ir spektaklis po atviru dangumi „Čyru vyru pavasaris“.

Šventės metu lankytojai taip pat galės išbandyti margučių-milžinų ridenimą, varyti „kiaulę į dvarą“, žaisti velykinį krepšinį, nešti velykaičius per rąstą, marginti kiaušinius vašku, juos skutinėti, dalyvauti piešinių ar margučių konkurse bei dar daug kitų pramogų.

Šiais metais sukanka 50 metų kaip įkurtas muziejus. Šiai progai paminėti bus skirtos ypatingos užduotys mažiesiems – pagaminti net 50 aitvarų ir dekoruoti 50 didelių kiaušinių.

„Senovėje žmonės pirmąją Velykų dieną švęsdavo namuose, o antrąją – į svečius važiuodavo. Tad nepasididžiuokit, ir atvažiuokit!“ – kvietė visus organizatoriai ir ragino atvykstant nepamiršti svarbiausio – geros nuotaikos ir margučių.

Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia nepraleisti progos pamatyti verbų ir velykinių stalų ekspozicijų, kurios nuo kovo 24 dienos veiks net šešiose muziejaus sodybose (Kirdeikių, Gyvakarų, Rudaminos, Obelinės, Gintališkės, Darbėnų). Išmoksite pasigaminti verbas bei pasisemsite idėjų, kaip pasidengti velykinį stalą.

Išsamesnę informaciją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA