Baigėsi sutartis su „Nuaru“ ir skelbia naują konkursą | Kas vyksta Kaune

Baigėsi sutartis su „Nuaru“ ir skelbia naują konkursą

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė skelbia naują konkursą ir ieško, kas galės priglausti į miesto gatves išmestus gyvūnus. Iki šiol tokią paslaugą teikė „Nuaras“, tačiau sutartis baigėsi.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog iki šio pavasario beglobius gyvūnas priglausdavo ar gaišenas surinkdavo gyvūnų globos namai „Nuaras“. Tačiau juoda katė perbėgo kelią tuomet, kai buvo užfiksuotas žiaurus elgesys su gyvūnu. Po avarijos sužalotas šuo buvo tempiamas į automobilį ir matėsi, kad gyvūnas labai kenčia.

Po skandalingo vaizdo įrašo, miesto valdžia ėmė akyliau stebėti „Nuarą“. Visgi, teismai įrodė, jog ne šios įstaigos darbuotojas žiauriai elgėsi su šunimi, bet iki teismo sprendimo „Nuarui” teko ne kartą priimti specialias komisijas, nes valdžia įstaigą prižiūrėjo kaip po padidinamuoju stiklu.

Vicemeras Simonas Kairys dar praėjusių metų rudenį vyko apžiūrėti, kokiomis sąlygomis laikomi gyvūnai, o specialiai sudarytos komisijos stebėjo, ar nėra daugiau pažeidimų. Ne kartą teko kalbėtis ir su „Nuaro“ vadove Jurgita Gustaitiene. Galiausiai, šį pavasarį pasibaigė sutartis su „Nuaru” ir dabar Kauno miesto savivaldybė skelbia naują konkursą.

Kandidatai du

Tikimasi, kad konkurso laimėtojas paaiškės per kitą mėnesį. Šiuo metu mieste nėra tiek daug gyvūnų globos įstaigų, kurios galėtų Kaune priglausti beglobius gyvūnus ar atlikti jiems eutanaziją. Todėl nėra, iš ko rinktis – konkurse greičiausiai galės dalyvauti vos du dalyviai.

Pirmasis – jau minėtas „Nuaras“, kuris su savivaldybe turėjo sutartį net septynerius metus.Kol kas ši įstaiga dar nežino, ar dalyvaus konkurse, nes pasikeitė sąlygos. Apie sprendimą paskelbs kitą savaitę. Neseniai atsirado antrasis žaidėjas – VŠĮ „Penkta koja“, kuri susitvarkė reikiamus dokumentus ir dabar atitinka konkurso sąlygas.

Vicemeras Simonas Kairys pasakojo, jog teoriškai konkurse galėtų dalyvauti ir „Lesė“, tačiau jiems kol kas ir savų problemų užtenka, nes reikia išsipirkti patalpas, kad su jau esamais gyvūnais netektų likti be stogo.

Politikas užsiminė, jog šį kartą sutartis bus kitokia. Laimėjusi įmonė konkursą, įsipareigos beglobius gyvūnus čipuoti, taip bus galima stebėti, ar gyvūnai į gatvę nepatenka antrą kartą.

Tikimasi, kad konkursas bus sėkmingas ir atsiras įmonę, kuri galės tinkamai prižiūrėti namus praradusius gyvūnus. Kiti atveju, gali lydėti visiška nesėkmė ir Kauno savivaldybė gali likti su neišspręstu rimtu miesto klausimu – kas priglaus visus beglobius gyvūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA