Uždraudus eismą, ženklų gyventojams neužteko | Kas vyksta Kaune

Uždraudus eismą, ženklų gyventojams neužteko

R. Tenio nuotr.

Senamiesčio gyventojai neapsikentė didelių automobilių srautų po savais langais, todėl išsireikalavo kelio ženklo „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Matyt tai nepadėjo, todėl patys sukūrė papildomas kliūtis. Tačiau toks savivaliavimas užkerta kelią negalią turintiems žmonėms pasiekti reikiamą vietą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, jog Smalininkų gatvėje atsirado kelią užkertantys barjerai. Greičiausiai, padangas ant kelio sustatė vietos gyventojai, nes išsireikalautas kelio ženklas nepadėjo. Tačiau dabar šia gatve negali važiuoti nei neįgalieji, nei gyventojai ar aptarnaujamasis personalas.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patvirtino, jog ženklas uždėtas atsižvelgiant į gyventojų prašymą. Smalininkų gatve daug kauniečių važiuodavo tiesiai į Karaliaus Mindaugo prospektą, taip išvengdami didelio rato per Birštono gatvę. P. Keras tikino, kad pastačius eismą draudžiantį ženklą, daugiau gyventojų skundų savivaldybė negavo.

O dėl ant gatvės sudėtų padangų, vedėjas patikino, kad nieko nėra girdėjęs, tačiau tokių savivaliavimų negali būti, nes visų pirmą, tai yra šiukšlės. Be to, kur ir kam važiuoti gatve sprendžia speciali komisija, o ne vietiniai gyventojai.

Kauniečiai piktinasi, kad pastačius kelio ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“, vairuotojai tapo atskirti nuo pagrindinės Kauno gatvės. Kol neuždėjo ženklo, būdavo labai patogu iš Senamiesčio, Nemuno g., pasiekti Karaliaus Mindaugo prospektą. Vairuotojai sako, kad supranta, jog gyventojams trukdo didelis automobilių srautas, tačiau dabar tenka gaišti laiko važiuojant aplink.

Visgi, tikėtina, kad ženklai nepadėjo ir dauguma vairuotojų važiavo, vadovaujantis įpročiais ir naujų ženklų nepastebėdavo. Neapsikentę automobilių, zujančių po langais, gyventojai patys ėmėsi papildomų priemonių ir visiškai padangomis ir akmenimis užkirto gatvės pravažiavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA