KTU leista kontroliuoti ISM universitetą | Kas vyksta Kaune

KTU leista kontroliuoti ISM universitetą

BNS 2016/03/17 14:30
Archyvo nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU) gali kontroliuoti Vidmanto Kučinsko valdomai įmonių grupei „Arvi“ priklausantį ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą.

Konkurencijos taryba kovo 15 dieną leido KTU įsigyti beveik 79 proc. ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto akcijų ir jas valdyti.

KTU pranešė, kad akcijų įsigijimo sandorį baigti planuojama artimiausiu metu.

„Siekdami išlaikyti gabius Lietuvos studentus ir pritraukti užsienio talentus bei būti konkurencingi tarptautinėje akademinėje rinkoje, geriausi šalies universitetai turi bendradarbiauti, telkti savo potencialą bei kartu kurti modernius inovacijų ekonomikos bei valstybės poreikius atliepiančius sprendimus“, – pranešime spaudai teigė KTU rektorius Petras Baršauskas.

„Tikimės produktyvaus abiejų universitetų bendradarbiavimo, kuriant naujas šiuolaikinės rinkos poreikius atitinkančias technologijų vadybos programas“, – pranešime spaudai sakė ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas.

Apie sandorį pranešta praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Šiuo metu ISM valdo „Arvi“ įmonių grupei priklausanti bendrovė Inovacijų ir investicijų fondas bei „BI Norwegian Business School“. Skelbta, kad Investicijų ir inovacijų fondui priklauso 99 proc. ISM akcijų. Nurodoma, kad po sandorio Inovacijų ir investicijų fondas ir verslo mokykla „BI Norwegian Business School“ liks smulkiaisiais ISM akcininkais.

2014 metais ISM pajamos, vz.lt duomenimis, sudarė 6,53 mln. eurų, o 2013 metais – 6,32 mln. eurų. KTU pernai gavo 27 mln. eurų valstybės biudžeto asignavimų, 12,3 mln. eurų įplaukų už teikiamas paslaugas bei 26,3 mln. eurų projektinių lėšų.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą 1999 metais įsteigė didžiausia Norvegijos ir antra didžiausia Europos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“.

KTU mokslo ir technologijų universitetas, glaudžiai bendradarbiaujantis su verslu. Universitetas jungia inžinerinius, technologinius, socialinius, humanitarinius mokslus ir menus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA