Policijos kursantams pratybos virto realiu įvykiu | Kas vyksta Kaune

Policijos kursantams pratybos virto realiu įvykiu

LPM nuotr.

Lietuvos policijos mokyklos (LPM) kursantams profesinės taktikos mokymai baigėsi gana netikėtai: būsimiems pareigūnams „įkliuvo“ asmuo, neturintis teisės vairuoti transporto priemonės, nes vairuotojo pažymėjimas jam buvo atimtas dėl įvykdytų pažeidimų.

Transporto priemonės stabdymo ir patikrinimo taktikos mokymų metu Kauno rajone, Garliavoje, Mokslo g. ir Lukšio g. sankirtoje būsimi pareigūnai pastebėjo automobilį su įjungtais rūko žibintais, nors oro sąlygos buvo puikios.

LPM kursantai lydimi Profesinės taktikos skyriaus dėstytojų sustabdė Volkswagen Golf markės automobilį tam, kad perspėtų vairuotoją, kad dienos metu rūko žibintai yra nereikalingi, jeigu nėra rūko.

Paprašius vairuotojo pateikti visus būtinus dokumentus, vairuotojas informavo, jog vairuotojo pažymėjimo jis neturi, nes „jį atėmė policija“.

LPM dėstytojai supratę, jog mokymai virto realiu įvykiu, iškart išvietė policijos patrulius. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai, nustatė, kas vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo dėl jo įvykdytų pažeidimų. Todėl buvo atidžiai apžiūrėta transporto priemonė, o pažeidėjas perduotas atvykusiems policijos pareigūnams.

„Mokykloje mokomės jau pusmetį, bet pirmą kartą galėjome įgytas žinias pritaikyti praktikoje, nesuvaidintoje situacijoje“, – apie įvykį pasakojo kursantas Šarūnas Bieliauskas.

LPM Profesinės taktikos skyriaus dėstytojai, kurie kartu su kursantais vykdė mokymus, įsitikinę, kad šis įvykis būsimiems pareigūnams bus puiki patirtis, papildanti mokymo metu įgytas žinias.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA